Je bekijkt nu De juiste hondenmand kiezen

De juiste hondenmand kiezen

Één van de basisbehoeften van elk hondenras is om een ​​eigen hondenmand in huis te hebben waar hij kan slapen of gewoon kan uitrusten. Zelfs als hij soms liever de nacht in ons bed doorbrengt, is het nodig om zijn eigen ruimte te markeren. Hier kan hij zich op elk moment van de dag kan verstoppen. Dit is een zeer belangrijk aspect bij het bepalen waar de mand van onze hond moet worden geplaatst.

Juiste hondenmand aankoop

Het kopen van de juiste hondenmand kan een hele uitdaging zijn, al is niet iedereen zich hiervan bewust. Een verantwoordelijke hondenbezitter moet proberen het product af te stemmen op de specifieke behoeften van de hond. Bovendien zijn er veel factoren waarmee we rekening moeten houden.

Hondenmand

Waar te beginnen?

Op de markt voor hondenaccessoires zijn hondenmanden één van de grootste afdelingen. Als we er een willen kiezen, moeten we weten waar we op moeten letten.

Wanneer we bereid zijn om het hondenbed in de juiste vorm te kopen, moeten we onze hond observeren. Vervolgens kiezen we wat het beste is voor zijn meest gebruikelijke slaaphouding. Er zijn drie hoofdstijlen voor hondenmanden, zoals: rechthoekig, ovaal of rond.

Rechthoekige hondenmanden

Deze bedden zijn de meest populaire. Ze zijn geschikt voor huisdieren die zich graag uitstrekken tijdens het slapen. Ze kunnen de vorm hebben van een hondenmat, deken, matras of zachte vulling aan de binnenkant.

Ronde of ovale hondenmanden

Geschikt voor honden die de neiging hebben om opgerold te slapen. Ze zijn meestal verkrijgbaar in de vorm van een kussen of “nest” met hogere zijkanten, waardoor het huisdier er niet afglijdt.

Als we al weten naar welke vorm we moeten zoeken, is het ongetwijfeld het belangrijkste om de juiste maat van de hondenmand te kiezen. In dit geval moeten we de exacte hoogte en lengte van onze hond meten en vervolgens minimaal 10-20 cm aan elke kant toevoegen. Op deze manier kunnen we de grootte van het bed berekenen dat comfort zal bieden aan onze beste vriend. Hij zal zich tijdens het dutje vrij kunnen uitstrekken en hij zal genoeg ruimte hebben om al zijn geliefde speelgoed mee naar binnen te nemen.

Is het eenvoudig om een hondenmand schoon te houden?

Een andere belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen om de juiste keuze te maken, is of het item gemakkelijk schoon te houden is. Vooral voor langharige honden is de mogelijkheid om de hoes van de hondenmand te verwijderen een enorm pluspunt. We kunnen dit soort huisdieraccessoires heel snel wassen en drogen. De regelmatige reiniging helpt bij het handhaven van een goede hygiëne en voorkomt de groei van micro-organismen. De URBAN hondenmand is een goed voorbeeld van het product waarbij elk element van de hoes is afgewerkt met een ritssluiting. Als we kiezen voor een hondenmand gemaakt van hoogwaardige materialen, kunnen we er zeker van zijn dat het duurzaam is en zijn vorm of kleur behoudt, zelfs na herhaaldelijk wassen.

Wat is binnen?

Het is ook een goed idee om aandacht te besteden aan het soort vulling in de hondenmand dat we willen kopen. Dit is van het grootste belang. Vooral wanneer ons huisdier ouder is of problemen heeft met gewrichten. Of wanneer we een hond hebben die allergisch is voor verschillende stoffen. Momenteel zijn er veel opties op de markt, van elastisch schuim met functie van het lichaamsvormgeheugen, over siliconenwatten of ballen, tot speciale anti-allergische vulling, dezelfde als die gebruikt worden bij de productie van meubelen voor mensen.

Bijzondere oplossingen

Net als bij voerbakken of kleding voor honden, zijn er in de hondenmandensector nog steeds nieuwe oplossingen in ontwikkeling. Sommigen van hen lijken misschien grappig, maar er zijn er ook die echt praktische toepassingen kunnen hebben.

Een goed voorbeeld is een hondenmand met temperatuurregelaar. Ze zijn ook handig voor buitenhonden. We kunnen ze in twee versies kopen: koeling – die oververhitting van het lichaam voorkomt, of verwarming – voor alle kille honden. In winkels vinden we ook de verhoogde hondenmanden (die zorgen voor een betere luchtcirculatie van onderaf), gemaakt van natuurlijke materialen (zoals riet, hout) of secundaire grondstoffen (vezels verkregen uit gerecyclede plastic flessen), en hondenmanden die onze meubels in huis (bijvoorbeeld een minibank) of met verschillende grappige vormen zoals een schoen, een auto, een koffer of een hangmat. Er zijn honderden mogelijkheden om uit te kiezen.

Jouw hond luxe en comfort bieden? Lees dan de 14 beste luxe hondenmanden.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie