Je bekijkt nu Mogen Honden Maïs?

Mogen Honden Maïs?

Warm weer is de perfecte tijd voor grillen en barbecues in de achtertuin. De verscheidenheid aan geuren van al het heerlijke eten dat wordt geserveerd, is verleidelijk voor ons en ook voor onze viervoeters. Maar kunnen honden maïs eten?

Voedingsmiddelen zoals maïs, zowel op als naast de kolf, zijn nietjes voor de zomer en de kans is groot dat je hond wil dat je het deelt. Hoewel sommige voedingsmiddelen die je grilt en serveert misschien onveilig zijn om met je hond te delen, is maïs (van de kolf) gelukkig voor hem daar niet een van.

Is het veilig voor mijn hond om maïs te eten?

Het is volkomen veilig voor je om jouw hond maïskolven in kleine hoeveelheden te voeren. Zorg er wel voor dat je dit met mate doet. Maïs is een van de meest populaire graankorrels ter wereld en kan, afhankelijk van het type maïs, behoorlijk wat vitamines en mineralen bevatten.

In feite vind je maïs in een verscheidenheid aan hondenvoer; fabrikanten geven de voorkeur aan dit graan omdat het relatief goedkoop is. Veel veterinaire voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat maïs voor honden geen probleem is. Het kan zelfs onderdeel zijn van een uitgebalanceerd dieet. Je moet echter bevestigen dat jouw hond niet allergisch is voor maïs voordat u het hem geeft.

Heeft maïs enige voedingswaarde voor honden?

Het antwoord is ja. Het is niet alleen een vulmiddel in hondenvoer, het heeft ook voedingswaarde. Het is een goede bron van eiwitten, koolhydraten, linolzuur en antioxidanten. Ondanks het feit dat koolhydraten een slechte reputatie krijgen, leveren bepaalde bronnen van koolhydraten (zoals maïs) ook essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, vetten, vezels en vitamines. Koolhydraten kunnen ook een goede bron van vezels zijn, wat de darmgezondheid en -motiliteit bevordert.

Mogen honden mais

Is het veilig voor mijn hond om maïskolven te eten?

Hoe liefdevol je hond je ook aankijkt terwijl je geniet van een stukje maïskolf, deel het niet met hem. Het risico bestaat dat hij erin stikt en als hij de kolf inslikt, kan dit een ernstige darmblokkade veroorzaken. Het is geen voer waar je hond aan moet knagen. En hoewel het misschien iets lijkt dat hij moeilijk zou kunnen consumeren, als hij honger genoeg heeft, zal hij er geen probleem mee hebben om die kolf naar beneden te halen.

Alarmerende indicatoren dat jouw hond mogelijk de kolf heeft ingenomen, zijn: uitdroging, lethargie, verminderde activiteit, herhaaldelijk braken, verlies van eetlust en diarree. Als je één van deze symptomen opmerkt, zoek dan onmiddellijk veterinaire hulp.

Mag mijn hond popcorn eten?

Zolang het ongezouten en ongeboterd is, is popcorn veilig voor honden. Gewone, luchtige popcorn, die licht en natuurlijk is, kan zo nu en dan een goede traktatie zijn; het bevat veel vezels en de extra koolhydraten zorgen voor extra energie.

Het is de emmer popcorn vol met zout, boter en andere smaken die ongezond is. Dus hoe opgewonden hij ook wordt van deze snack, houd hem ver genoeg weg zodat hij geen stukjes achter je rug steelt.

Als je ervoor kiest om wat gewone popcorn met je hond te delen, zorg er dan voor dat alle korrels die je hem geeft gepoft zijn. In de meeste batches die je maakt, zullen er een handvol stukken zijn die niet helemaal knallen; voor een hond zijn dat de stukjes die niet verteerbaar zijn en maagklachten kunnen veroorzaken. Popcorn die tussen de tanden komt te zitten, kan problemen veroorzaken, zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen. En net zoals wanneer hun mensen te veel popcorn eten, voegt het calorieën toe aan hun dagelijkse inname.

Meer weten over honden en voeding, lees dan verder.

Geef een reactie