Je bekijkt nu Welke hond past bij mij

Welke hond past bij mij

Ben jij een golden retriever persoon? Misschien hou je van Weimaraners. Welke hond past bij mij? Het hebben van een voorkeur voor een bepaald soort hond is volkomen normaal. Het is waarschijnlijk gebaseerd op een leven van indoctrinatie die we in dit artikel niet kunnen overwinnen. Je moet begrijpen dat de vermeende verdiensten van “raszuivere” honden grotendeels een kwestie van marketing zijn. Marketing is ontworpen om je te manipuleren. Welke hond past bij mij? Dankzij alle advertentie-aankopen van het merk, identificeer je je misschien echt met het robuuste, weerbestendige vermogen – gecombineerd met de moedige anti-establishment-vibe – van een Subaru. Maar ik zou zeggen dat het een nog betere auto zou zijn als Honda zijn motor zou maken en Audi het interieur zou leveren. Stel je nu eens voor dat iemand bereid was je zo’n verbeterde auto te geven. Niet voor meer geld, maar gratis.

Nou, dat is precies wat je zou krijgen als je een hond van gemengd ras zou adopteren. Je kunt nog steeds een uiterlijk en een aantal vermeende persoonlijkheidskenmerken van een ras kiezen die je aanspreken. Vervolgens kun je de gezondheidsproblemen verminderen, ervoor zorgen dat het gezond is en het totaal uniek maken door een mix aan te nemen met je ras naar keuze erin.

Hoe oud wil je dat je hond wordt?

Het adopteren van een puppy van acht weken oud geeft je de meeste controle over de ontwikkeling van de hond. Het is echter ook een allesomvattende toewijding. Je gaat plas en poep opruimen, je slaapt niet en je verliest meubels, kleding en andere bezittingen aan het proces.

Door een jonge hond te adopteren (zeg een tot drie jaar oud), kom je nog steeds binnen op een moment dat hun persoonlijkheden plooibaar zijn. Maar ze zullen een aantal persoonlijkheidskenmerken hebben die ze hebben opgedaan met wat ze ook deden voordat jij erbij kwam.

Door een volwassen hond te adopteren, krijg je minder hectische energie en het vermogen om hun volwassen persoonlijkheid en fysieke vorm te zien voordat je je inzet. Maar die persoonlijkheid zal nu grotendeels worden bepaald en training kan meer tijd kosten dan bij een jonger dier. Een volwassen hond heeft ook meer kans op gedragsproblemen. Je zult deze problemen in ieder geval van tevoren kunnen identificeren.

Het adopteren van een oudere hond is een nobel iets om te doen en het betekent dat je een hond krijgt die kalm en dankbaar zal zijn voor zijn nieuwe huis en gezin.

Welk hond past bij mij

Welke hond past bij mij?

In de stad wonen kan problemen opleveren voor potentiële hondenbezitters. Die zijn mogelijk onderworpen aan groottebeperkingen. Omdat grotere honden over het algemeen rustigere honden zijn, kunnen ze zelfs betere metgezellen zijn als je in een appartement of een klein huis woont. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele beperkingen voor de grootte voordat je jouw hart op een nieuwe buddy richt.

Hoe weet je of een hond gezond en goedgehumeurd is?

Het bepalen van de lichamelijke gezondheid van een hond kan moeilijk zijn als je geen ervaren hondenbezitter bent. Als je dat niet bent, raad ik je aan er een mee te nemen naar het asiel of reddingscentrum voor advies. Maar het bepalen van de persoonlijkheid van een hond is een stuk eenvoudiger. Honden zijn specifiek geëvolueerd om onze metgezellen te zijn, dus hun uitdrukkingen en lichaamstaal zijn ontworpen om met ons te communiceren en we zijn aangepast om ze te begrijpen. Vertrouw in principe op je gevoel.

Zorg ervoor dat je alle leden van het gezin meeneemt. Observeer hoe ze allemaal met elkaar omgaan. Benader de hond rustig. Zolang hij niet angstig of agressief lijkt, aai, behandel en knuffel hem. Je wilt een hond die van dat alles geniet. Doe hem aan de lijn en loop een blokje om, observeer hoe hij met jou en de wereld omgaat. Kijk op een omheinde locatie hoe hij met andere honden omgaat. Roep het op en geef hem of haar een traktatie. Is het net zo geïnteresseerd in jou als in andere dingen? Vraag jezelf door dat alles af of dit de hond is die je wilt.

Als opmerking: adopteer alsjeblieft geen hond die tekenen van angst of agressie vertoont, tenzij je veel ervaring hebt met dergelijke dieren.

Opvoeding is belangrijker dan de natuur

Ethisch gezien is er geen moreel argument om een ​​zuiver ras te kopen. Je moet je ook realiseren dat jouw hond alleen zal zijn wat jij ervan maakt. De juiste hond voor jou is degene die in de loop van de tijd is gevormd door een weloverwogen programma van socialisatie en training. Er is geen snelkoppeling; een goede hond is niet iets dat je koopt, het is iets dat je creëert.

Geef een reactie