Je bekijkt nu Honden en Sneeuw

Honden en Sneeuw

Honden houden van sneeuw. Het is de ideale plek om stokken te verstoppen. Als hondenmama of -papa is het jouw verantwoordelijkheid om je hond te helpen zijn grenzen te begrijpen wanneer hij in het witte spul rolt.

Kan sneeuw mijn hond pijn doen?

Natuurlijk kan het! Honden kunnen onderkoeling krijgen als ze te lang in te koude temperaturen worden achtergelaten, dus je wilt jouw hond nooit onbeheerd in de sneeuw achterlaten. Het is niet verwonderlijk dat één van de meest voorkomende manieren waarop honden zichzelf pijn doen in sneeuwomstandigheden, is door op ijs te vallen, niet in de sneeuw zelf.

Is het goed dat mijn hond in de sneeuw speelt?

Zeker wel! Gewoon met mate. Jouw hond mag niet langer dan ongeveer een half uur in de sneeuw spelen, maar zorg ervoor dat je hem goed in de gaten houdt terwijl hij speelt op tekenen van onderkoeling zoals zwakte, rillingen of oppervlakkige ademhaling. Honden worden afgeleid en het is niet waarschijnlijk dat ze hun eigen speeltijd verkorten, tenzij ze echt heel erg ziek zijn.

Sneeuw en Honden

Moet ik mijn hond kleden voor sneeuw?

Als sneeuwspelen een eenmalig iets zal zijn, voel je dan vrij om je hond “naakt” uit te laten. Vergeet niet dat hij op deze manier sneller kouder wordt en na een paar minuten naar binnen moet worden gebracht om op te warmen en af ​​te drogen. Als spelen in de sneeuw een normaal iets is, wil je investeren in wat sneeuwuitrusting voor je pup, zoals een broek voor alle weersomstandigheden of zelfs ‘blizzard-pakken’.

Heeft mijn hond sneeuwlaarzen nodig?

Als je in een gebied woont waar extreme kou niet ongebruikelijk is, ja, ga je gang en koop wat laarzen. Ze zijn niet alleen handig om in de sneeuw te spelen, maar ook voor lange wandelingen op bevroren of anderszins koude grond. Als uw hond een hekel heeft aan laarzen, zorg er dan voor dat je zijn nagels knipt (voor betere grip op ijs) en zijn poten insmeert met vaseline of koude-weerbalsem wanneer hij binnenkomt om kloven te voorkomen. En vergeet niet… je moet altijd de poten van je hond wassen na een wandeling!

Kan mijn hond sneeuw eten?

Als je hond een wolkje sneeuw van zijn neus likt, hoef je de dierenarts niet te bellen. Als het er echter op aankomt hem sneeuwballen te geven, doe het dan niet. Waarom? Je zou je hond het water niet uit een twijfelachtige regenplas laten likken; sneeuw kan ook vervuild zijn. Als je in een koud klimaat leeft, moet je je zorgen maken dat jouw hond niet per ongeluk antivries of ontdooimiddel binnenkrijgt als hij sneeuw eet.

Behandel het sneeuwavontuur van je hond net zoals je dat van een kind zou doen. Neem aan dat hij te veel plezier heeft om te weten wanneer hij binnen moet komen en dienovereenkomstig plannen. En wees voorzichtig als je jouw hond loslaat! Sneeuw kan het voor honden (en chauffeurs!) moeilijk maken om te zien waar straten eindigen en trottoirs beginnen. Spelen in de sneeuw kan het beste worden gedaan in een park of een andere grote open ruimte.

Geef een reactie