Je bekijkt nu Hebben honden truien nodig in de winter?

Hebben honden truien nodig in de winter?

Hebben honden een trui nodig? Het lijkt misschien een lichte zorg. Maar zijn er nog steeds veel hondenbezitters die hun honden hevig hebben zien rillen na blootstelling aan winterse temperaturen. Echter aarzelen ze om hun honden kleding aan te trekken uit angst om vreemd over te komen. Nou, wees niet bang. Het kan het zeker geen kwaad om hem een hondentrui aan te trekken.

Honden zijn uitgerust met hun eigen externe lagensysteem, maar sommige honden hebben lichtere vachtlagen dan andere. Sommige zijn genetisch niet geschikt voor de omgeving waarin ze worden getransplanteerd. Dus jouw hond kan zich in feite extreem ongemakkelijk voelen bij de winterse temperaturen. Net zo ongemakkelijk als je zou zijn als je zonder kleding naar buiten zou gaan.

Honden trui

Heeft jouw hond kleding nodig?

Een hondentrui of jas kan handig zijn tijdens de koude seizoenen, vooral als jouw hond niet graag naar buiten in de sneeuw gaat om zichzelf te ontlasten, maar ook als je de neiging heeft om het interne verwarmingssysteem van jouw huis laag te houden, in plaats daarvan afhankelijk van dekens en truien voor uw menselijke bewoners.

Hoe warm jouw hond zichzelf fysiek kan houden, kan afhangen van zijn ras, grootte en zelfs leeftijd. Als hij gewoon geen dikke vacht heeft, is er maar zoveel opkrullen dat hij kan doen om warmte vast te houden. Kleinere, lichte rassen, speelgoedrassen en rassen die van nature zeer korte of dunne vachten hebben, hebben baat bij een warme hondentrui voor als ze naar buiten moeten, of om gewoon in huis rond te hangen. Een trui kan een aanzienlijk verschil maken in het welzijn van uw hond.

Natuurlijk is kort, dun haar niet de enige voorwaarde voor bovenkleding. Honden die de neiging hebben om kortgeknipt haar te hebben, moeten ook een trui krijgen om ze te beschermen tegen zeer lage temperaturen. Ook hebben oudere honden met een zwakker immuunsysteem en honden met ziekten die de haargroei belemmeren (d.w.z. de ziekte van Cushing, hypothyreoïdie) doorgaans een extra warmtebron nodig, en dit kan gemakkelijk worden geleverd door een trui of jas, zelfs binnenshuis.

Omgekeerd hebben grotere honden met dichte vachten geen behoefte aan extra isolatie en zouden ze erg ongemakkelijk zijn als ze gedwongen werden om bovenkleding te dragen, mogelijk tot het punt van fysieke oververhitting. Hun vacht is al genetisch ontworpen om ze te beschermen tegen extreme wintertemperaturen. De rassen Siberische Husky, Malamute en Sint-Bernard zijn allemaal uitstekende voorbeelden van honden die perfect geschikt zijn voor koude temperaturen, terwijl de chihuahua-, windhond- en vele terriër- en pinscherrassen goede voorbeelden zijn van honden die het goed zouden doen met een beetje extra uiterlijk. isolatie.

Trui hond

Een goede hondentrui vinden

Als je eenmaal hebt besloten om een ​​trui voor je hond te kopen, moet je beginnen met het overwegen van het materiaal. Hoewel wol erg warm is en een van de beste isolerende materialen is, moet je er rekening mee houden hoe vaak het moet worden gewassen en of het je hond ongemakkelijker zal maken vanwege jeuk. Een goede mix van wasbare wol en katoen of acryl is misschien de beste keuze.

Ten tweede, net zoals je je eigen nek, borst en taille zou meten voordat je een kledingstuk koopt, is het meten van je hond de beste manier om zeker te zijn van de beste pasvorm. Waarom wil je dat het past? Zodat uw hond het stuk er niet gemakkelijk af kan trekken, het niet over de grond sleept en bij normaal bewegen nergens aan blijft haken. Je wilt dat het stuk knus zit zonder strak te zijn.

De belangrijkste gebieden om te meten zijn rond de nek. Daarnaast ook rond het grootste deel van de borst en de afstand van de nek tot de taille. De lengte van de trui moet eindigen rond de taille, zodat de onderste balg vrij blijft. Als u het werkelijke gewicht van uw hond kent, kunt u ook de juiste maat bepalen. Neem indien mogelijk jouw hond mee naar de winkel om de kleding te proberen voordat je ze koopt. Retourneren is erg moeilijk als het om kleding voor dieren gaat.

Wat mag een hond dragen?

Het is bijna vanzelfsprekend, maar we zullen het toch vermelden. Honden kunnen of mogen geen broek dragen – alleen truien en jassen.

Controleer vooral rond de armen (in het “oksel”-gebied) en rond de nek om er zeker van te zijn dat er bewegingsvrijheid is, maar niet te veel overtollige stof. Kies ook stukken die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn. Niet iets dat je te strak over de kop van jouw hond moet trekken.

Een andere belangrijke overweging is het controleren op eventuele extra onderdelen, zoals ritsen, haken, knopen of labels. De beste stukjes hebben niets dat kan worden afgekauwd en ingeslikt. Sommige buitenjassen zijn gemaakt met haken om een ​​lijn aan vast te maken. Ze zijn alleen bedoeld om onder direct toezicht te worden gedragen. Ze moeten worden verwijderd zodra de hond aan haar lot wordt overgelaten. Dat wil zeggen, wanneer je haar niet direct observeert, zoals tijdens slaap/werk/andere uren.

Dit kan ook het perfecte moment zijn om te gaan breien of haken. En geloof ons als we je vertellen dat honden ook niet echt geven om de kleur of stijl waarin je hem kleedt. Dus ga je gang en koop (of maak) de bijpassende combinatie van eigenaar-huisdier-trui. Je hond zal dol zijn op de aandacht die je hem geeft terwijl je de hondentrui aantrekt. Dus heb gewoon plezier terwijl je warm blijft!

Geef een reactie