Je bekijkt nu Hersenwerk voor honden: 6 geweldige manieren om jouw hond uit te dagen

Hersenwerk voor honden: 6 geweldige manieren om jouw hond uit te dagen

Net als mensen raken honden verveeld met dezelfde oude dagelijkse routine. Ze mentaal uitgedaagd houden en ze voortdurend blootstellen aan nieuwe dingen is net zo belangrijk als wandelen en sporten. Verveelde honden ontwikkelen destructief gedrag en besteden hun negatieve energie aan dingen zoals je meubels. Hersenwerk voor honden is daarom erg belangrijk.

Hersenwerk voor honden

Hier zijn enkele creatieve manieren om de geest van jouw hond te stimuleren, zodat ze zich niet vervelen en zich misdragen:

1. Werk aan een nieuwe truc

Elke keer dat je jouw hond bij een trainingssessie betrekt, biedt je hem een ​​mentale uitdaging. Zoek rond naar nieuwe trucs om aan te werken. Als je klaar bent om verder te gaan dan de basiscommando’s, bekijk dan boeken, scan het internet en vraag een trainer om ideeën voor nieuwe trucs en trainingsideeën. Zo stimuleer je het hersenwerk van honden.

“Mijn hond, Vince, is onlangs 4 jaar geworden en ik heb hem eindelijk ingeschreven op de gehoorzaamheidsschool. Het heeft ons beider leven veranderd. Nu, op dagen dat ik hem aan nieuwe trucs en dergelijke werk, merk ik dat zijn temperament is gekalmeerd. Door hem mentaal uit te dagen, wordt hij over het algemeen veel minder angstig en is hij meer ontspannen in de buurt van andere honden. Vince is het bewijs dat oude honden zeker nieuwe trucjes kunnen leren.”

2. Speel met interactieve spelletjes of speelgoed met je hond

Koop een hondenbordspel of een hondenpuzzel om je pup uit te dagen. Betrek jouw hond bij een spelletje Dog Memory of Dog Dominos. Geef je hond één van de vele speeltjes waarmee je lekkernijen en voorwerpen erin kunt verstoppen en betrek je hond om erachter te komen hoe je ze kunt uitwerken. Dit is een goede manier om het hersenwerk van honden te stimuleren.

“Dit klinkt gek, maar ik kocht dit bordspel dat ik in de winkel zag liggen voor mijn hond Snickers en ik om samen te spelen. Ik leg snoepjes onder een knijper en ze moet uitzoeken welke ze moeten optillen om te vinden waar de lekkernijen zijn. Er is een andere versie waarbij ik de lekkernijen bedek met dit stuk plastic en Snickers moet het bord ronddraaien om de lekkernijen bloot te leggen. Het daagt haar echt uit en ik zie haar brein zo hard werken om alles uit te zoeken.”

3. Boodschappen doen met je hond

Zelfs een snelle ren naar de brievenbus, een tussenstop bij het huis van een vriend of een rondje door de wasstraat zal jouw hond oog in oog brengen met een verscheidenheid aan stimulerende middelen.

“Zelfs Ryker meenemen voor een autoritje of naar de wasstraat is al stimulerend voor hem. Hij krijgt veel verschillende bezienswaardigheden en geluiden te zien en ervaart nieuwe situaties. Hij gaat graag en wordt zo opgewonden. En ik zie zijn brein werken terwijl het alles in zich opneemt. En als we thuiskomen, valt hij meteen in slaap, ook al was het fysiek niet belastend.”

Hersenwerk voor honden

4. Geef je hond een taak om te doen

Honden worden gefokt om taken zoals jagen en hoeden uit te voeren. Als ze dit soort taken niet kunnen uitvoeren, kunnen ze rusteloos worden. Betrek uw hond bij een spelletje frisbee. Betrek hem bij een sport als behendigheid of Flyball. Neem hem mee voor een lange wandeling, trektocht of zwemmen. Vind banen die voldoen aan het ras van jouw hond. Als je bijvoorbeeld een retriever hebt, zal niets hem meer tevreden laten dan een stevig spelletje apporteren.

“Ik kan met mijn hond wandelen of rennen, maar wat haar echt het gelukkigst maakt, is een stevig apporteerspel. Ik neem een ​​tennisracket mee naar het hondenpark en sla een bal zo ver als ik kan. Ze zal het me keer op keer terugbrengen alsof het haar werk is.”

5. Laat je hond kennismaken met nieuwe gezichten

Elke keer dat jouw hond een nieuwe persoon of mede-hond ontmoet, maken ze kennis met nieuwe bezienswaardigheden, geluiden en peuken om te ruiken. Door je pup naar plaatsen zoals het hondenpark te brengen, krijgt hij voldoende gelegenheid om zijn zintuigen te prikkelen.

“Ik neem Bruiser vaak mee naar het hondenpark, waar hij helemaal weg van is! Bruiser ontmoet daar voortdurend nieuwe vrienden en vindt mensen om aan te snuffelen en door geaaid te worden. Hierdoor is hij echt beter gaan luisteren, minder angstig en echt meer tevreden.”

6. Geef ze nieuw speelgoed en roteer de oude eruit

Je zou toch niet elke dag met hetzelfde willen spelen? Dan moet je niet verwachten dat je hond van hetzelfde speeltje blijft houden dat hij al maanden heeft. Geef hem een ​​speeltje om een ​​paar dagen mee te spelen en als hij er genoeg van krijgt, vervang het dan door een ander speeltje. Zo stimuleer je het hersenwerk van honden.

“Moogly heeft zoveel speelgoed, maar verveelt zich nog steeds. Het is belachelijk! Ik breng constant nieuw speelgoed in huis, maar hij heeft een korte aandachtsspanne, dus ze houden hem maar een tijdje bezig. We begonnen al zijn speelgoed in een prullenbak in de kast te bewaren en ze naar buiten te draaien. Hij heeft er nu zoveel en we zullen een nieuw speeltje vervangen door een speeltje dat hij al jaren heeft en dat hij misschien is vergeten. Hij vindt dit geweldig en wanneer we ze omwisselen, is hij net zo opgewonden als wanneer hij een gloednieuw speeltje krijgt.”

Geef een reactie