Je bekijkt nu Waarom hondenspeelgoed zo belangrijk is

Waarom hondenspeelgoed zo belangrijk is

Als jouw pup ook maar enigszins op onze honden lijkt, worden ze waarschijnlijk in een razernij van opwinding bij het noemen van hondenspeelgoed. Kwispelende staarten, grote ogen en gewoon een beetje gek worden – het is geweldig om onze huisdieren zo overweldigd te zien van vreugde (soms). Er zijn talloze hondenspeeltjes op de markt, en jouw trouwe viervoeters hebben ongetwijfeld hun eigen persoonlijke favorieten. Maar voor elk hondenspeelgoed dat er is, zit er een specifiek doel achter als het gaat om de verrijking van honden. Als je al weet van welk soort hondenspeelgoed je pup houdt, kun je hier onze volledige winkel bezoeken. Zo niet, lees dan verder.

Hondenspeelgoed

Waarom hondenspeelgoed nodig is

Allereerst, wat heeft hondenspeelgoed voor zin? Heeft uw huisdier ze nodig? Ja! Absoluut. Alle honden kunnen baat hebben bij het juiste soort speelgoed. Hondenspeelgoed biedt zowel mentale als fysieke stimulatie voor jouw huisdieren. Bij afwezigheid van het soort ervaringen dat ze in het wild zouden opdoen, kunnen honden zich een beetje vervelen als ze niets te doen hebben.

Bovendien kan hondenspeelgoed helpen voorkomen dat honden ongepast kauwen. Als uw hond consequent op kussens, meubels of iets anders kauwt dat u niet wilt, kan speelgoed hen afleiden van het beschadigen van eigendommen, terwijl het hen toch aanmoedigt om aan hun kauwbehoeften te voldoen.

Niet alleen dat, speelgoed kan je pupper helpen ontspannen. Als ze gestrest zijn door nieuwe ervaringen, kunnen langdurige kauwsnoepjes zoals kongs ze stil, afgeleid en kalm houden. Kongs zijn een van de belangrijkste speeltjes in het arsenaal van een hondenbezitter – vul het gewoon met gezond voedsel en kijk hoe je hond er urenlang door geobsedeerd is. Etentje? Het is een geweldige afleiding. Moet je je hond een paar uur alleen laten? Probleem opgelost. Overlast veroorzaken terwijl je probeert schoon te maken? Zo simpel als ze een kong geven. Ze zijn er dol op, en jij ook!

De soorten hondenspeelgoed

Echt, het juiste speelgoed hangt af van uw hond. Hun temperament is een groot signaal voor het type dat ze leuk gaan vinden. Laten we er een paar doornemen.

Actieve honden

Heb je moeite om je pup bij te houden terwijl ze waanzinnig door het park rennen? Dan heb je een manier nodig om een ​​beetje van hun energie te verbranden, zodat je in alle rust naar huis kunt gaan en Netflix kunt kijken! Gooispeelgoed is geweldig voor honden die graag apporteren. De Orbee Tuff Whistle Ball maakt een grappig geluid wanneer hij wordt gegooid. De West Paw Tux Treat Toy heeft een holte voor de favoriete snack van uw hond, en het onvoorspelbare stuiteren zorgt ervoor dat ze gissen. Als je echt wat afstand wilt nemen, is een frisbee-speeltje zoals de Hevea Galaxy Frisbee het speelgoed voor jou.

Luie honden

Dit is het type waar het een beetje extra aanmoediging voor nodig heeft om ze op te staan. Hoezeer het ons soms ook tot afleiding kan brengen, honden houden van piepend speelgoed – het lijkt meer op de prooi die ze in het wild hebben gevangen. We houden van de stijlvolle, hoogwaardige Tweed Bones van Mutts & Hounds. Maar laten we eerlijk zijn, er is geen betere motivator voor fido dan eten, dus dit Star Activity Toy dat je kunt vullen met lekkernijen zal je slaapverwekkende hond zeker enthousiast maken.

Hondenspeeltjes

Slimme honden

Dus je denkt dat je hond een behoorlijk slimme hond is, huh? Welnu, waarom test u ze niet een beetje met een interactief speeltje dat hun moed goed zal testen. De Wobble Ball van P.L.A.Y of de IQuties Slot ‘n’ Lever zullen ze een serieus leuke mentale workout geven.

Speelse honden

Als er iets is dat we leuk vinden aan speelgoed, dan is het dat het ons en onze honden dichter bij elkaar brengt. Soms willen we ook spelen! Touwspeelgoed zoals de Extreme 2 Knot Rope Tugger is perfect voor een spelletje touwtrekken, wat kan helpen om vertrouwen op te bouwen tussen jou en je huisdier.

Haal het hondenspeelgoed weg

Het speelgoed van je hond wegnemen klinkt misschien vreemd, maar de mensen van Community Canine zeggen dat het wonderen kan doen. Soms lijkt het alsof onze huisdieren een beetje verveeld raken van hun speelgoed. Nou, dat zijn ze waarschijnlijk: er bestaat zoiets als overstimulatie. Dus als je hond niet meer zo opgewonden is om te spelen, kun je het probleem oplossen door het speelgoed weg te halen. Breng één speeltje per keer tevoorschijn en uw pup zal ongetwijfeld veel meer geïnteresseerd zijn.

Het zal niet alleen hun lust om te spelen opnieuw aanwakkeren, deze tactiek kan je band met je huisdier ontwikkelen. Je zult niet worden gezien als het gezicht van de persoon die hun geliefde speelgoed heeft weggenomen, je zult de brenger van plezier en opwinding zijn. Behoud de waarde van speelgoed door het te beperken en uw hond zal een hervonden passie voor spelen krijgen!

Wat te doen als jouw hond niet wil delen?

Het is geweldig als je hond dol is op hun nieuwe speeltjes, maar hoe zit het als ze een beetje te veel van ze houden? Speelgoed verstoppen en hamsteren is volkomen normaal gedrag, maar als ze grommen, happen of bijten, dan is dit gedrag misschien overdreven.

Het zou normaal zijn dat honden hun hulpbronnen in het wild bewaken, maar het kan een beetje lastig zijn wanneer dit soort gedrag zich thuis manifesteert. Het is volkomen begrijpelijk – stel je voor dat sommigen kwamen en probeerden je kostbare bezittingen van je los te wrikken – maar het is geen bijzonder gezonde gewoonte. In feite laat het zien dat uw pup zich misschien een beetje onzeker voelt in uw relatie, in plaats van dat het een poging is om dominantie te tonen, zoals velen misschien denken.

Het probleem oplossen is eenvoudig; het draait allemaal om het laten vallen van speelgoed een stressvrije interactie. Geef je hond een speeltje en bied hem dan een ander speeltje aan van achter je rug en leer hem om het te “pakken”. Wanneer ze met het nieuwe speeltje bezig zijn, zeg dan “laat het vallen” en geef ze een traktatie. Dit beloont uw hond voor het omgaan met het nieuwe speeltje, en helpt hem de uitdrukking “laten vallen” te associëren met een beloning, en hij zal u gaan zien als de gever van traktaties en de brenger van opwindend nieuw speelgoed!

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie