Je bekijkt nu Honden voor kind

Honden voor kind

Als je van kleine honden houdt en kinderen hebt, kan het vinden van het juiste ras een lastige balans zijn. Veel kleinere honden worden niet aanbevolen voor gezinnen met jonge kinderen, omdat ze kwetsbaar of nerveus zijn in de buurt van luidruchtige kleintjes. Het is echter bekend dat sommige kleine honden goed overweg kunnen met kinderen van alle leeftijden. Welke honden voor kind zijn dan ideaal?

Zelfs met rassen die ideaal zijn voor gezinnen met kinderen, raden veel huisdierexperts aan te wachten tot je jongste kind vijf jaar oud is voordat je een hond mee naar huis neemt. Op vijfjarige leeftijd hebben de meeste kinderen een behoorlijke impulsbeheersing en zijn ze beter in staat om de regels met betrekking tot de hond te begrijpen en te volgen. Om veiligheidsredenen moet een volwassene altijd toezicht houden op alle interacties tussen kinderen en honden van welk ras dan ook.

Om een ​​leven vol geluk en liefde te garanderen, neem je de tijd om de juiste hond te kiezen en leer je kinderen hoe ze zacht en respectvol met ze om kunnen gaan. Hieronder hebben we de beste kleine honden voor kinderen verzameld, zodat u het volgende perfecte huisdier voor uw gezin kunt vinden.

Tip honden voor kind

Als het gaat om het kiezen van een ras voor honden voor kind, houd dan rekening met hun temperament, geduld en trainbaarheid. Het is ook belangrijk om uw kinderen te leren respect te hebben voor de hond en hun ruimte.

Beagle

Beagle honden voor kind

De vrolijke Beagle is vriendelijk en actief.  De Beagle is ontwikkeld om in roedels op konijnen te jagen. Beagles werkten graag samen met grote groepen honden, paarden en mensen. De Beagle is buitengewoon vriendelijk en verwerkt het harde geluid en de chaos van het gezinsleven gestaag. Dit maakt het honden voor kind. Hoewel klein, is de Beagle stevig en atletisch en speelt hij graag met kinderen van alle leeftijden. Van Beagles is bekend dat ze blaffen en huilen, en sommige kunnen destructief worden of proberen te ontsnappen als ze te veel alleen worden gelaten en niet genoeg beweging en mentale stimulatie krijgen. Houd Beagles altijd aan de lijn als ze op pad zijn, zodat ze niet met hun scherpe neus in de problemen komen.

Rasoverzicht

Hoogte

15 cm lang of minder bij de schouder, met twee hoogtevarianten voor honden onder de 13 inch en die van 13 tot 15 cm

Gewicht

20 tot 25 kilo

Fysieke eigenschappen

Compact en stevig gebouwd; de korte vacht is verkrijgbaar in alle hondenkleuren, inclusief maar niet beperkt tot driekleuren (bruin, zwart en wit), rood en wit en citroen en wit.

Bichon Frise

Bichon Frise honden voor kind

De speelse en vrolijke Bichon Frise komt uit Frankrijk, waar de kleine honden oorspronkelijk een luxe leven leidden als verwende huisdieren voor de adel. Na de Franse Revolutie viel Bichons in handen van gewone mensen en veranderde in straathonden. Dankzij hun intelligentie, levendigheid en charme werden de donzige witte honden later populaire circushonden, die menigten verrukten met indrukwekkende trucs.

Tot op de dag van vandaag houden Bichons Frises van spelen en willen niets liever dan bij hun geliefde familie zijn. Ze zijn zachtaardig en aanhankelijk met mensen van alle leeftijden.

Hoewel klein, zijn Bichons niet sierlijk of kwetsbaar. Zolang kinderen wordt geleerd om ze voorzichtig en respectvol te behandelen, kunnen ze geweldige honden voor kind zijn. De donzige hypoallergene vacht vereist professionele verzorging.

Rasoverzicht

Hoogte

9 tot 12 cm lang bij de schouder

Gewicht

7 tot 12 kilo

Fysieke eigenschappen

Klein maar stevig met een pluizige gekrulde vacht die altijd wit is (de vacht kan sporen hebben van abrikoos, buff of crème).

Boston Terriër

Boston Terrier honden voor kind

Vriendelijk en geanimeerd, de Boston Terriers houden van alle mensen, inclusief kinderen. Het ras werd eind 1800 in Boston opgericht en had maar één doel: een toegewijde metgezel zijn. Om deze reden zijn Boston Terriërs geweldige familiehonden die het grootste deel van de tijd bij hun mensen willen zijn.

Het compacte formaat van het ras betekent dat de Boston gelukkig in een appartement kan leven, en het is gemakkelijk om voldoende beweging te bieden met dagelijkse wandelingen.

Levendig, aanhankelijk en altijd klaar om te spelen, de Boston Terrier is een leuke metgezel voor kinderen. Neem je Boston overal mee naartoe, of je nu naar de honkbalwedstrijden van de kinderen gaat of een wandeling door het park maakt.

Rasoverzicht

Hoogte

15 tot 17 cm lang bij de schouder

Gewicht

15 tot 25 kilo

Fysieke eigenschappen

Compact gebouwde, kortstaartige, goed uitgebalanceerde hond met een gladde, korte vacht in zwart, zeehond of gestroomd. Alle Boston Terriërs hebben een witte snuit en borst.

Cairn Terriër

Cairn Terrier

De Cairn Terrier is misschien het best bekend voor het uitbeelden van Dorothy’s kleine hond Toto in de film The Wizard of Oz uit 1939. Het ras werd meer dan 200 jaar geleden geboren in de Schotse Hooglanden, waar ze op vossen, ratten en ander ongedierte jaagden in de stapels rotsen die cairns worden genoemd.

Niet alle terriërs zijn honden voor kind, maar de Cairn Terrier houdt van kinderen en zal ze zelfs specifiek opzoeken. Ondanks hun kleine formaat zijn Cairns stevig en stoer en altijd in voor plezier en spelletjes.

Zoals bij alle honden, moeten kinderen worden geleerd om voorzichtig te zijn met Cairns, maar dit ras vergeeft meestal onbedoelde stoten van kinderen. Cairns hebben een hoge prooidrift (het instinct om te jagen en te jagen).

Rasoverzicht

Hoogte

9 tot 10 inch lang bij de schouder

Gewicht

12 tot 15 kilo

Fysieke eigenschappen

Actieve, winterharde, kortbenige werkterriër. De stugge dubbele vacht kan een grote verscheidenheid aan kleuren hebben, meestal zwart, crème en grijs, vaak met een gestroomde mix.

Cavalier King Charles Spaniël

Cavalier King Charles Spaniel honden voor kind

De vrolijke, gelijkmoedige Cavalier King Charles Spaniel is een vriend voor iedereen, inclusief kinderen, vooral degenen die deel uitmaken van het gezin. Lief en aanhankelijk, dit ras houdt van knuffels en zacht spel. Deze kleine honden zijn niet dol op ruige huisvesting, dus laat de kinderen zien hoe ze op de juiste manier kunnen omgaan.

Hoewel levendig en actief, is het eenvoudig genoeg om een ​​Cavalier voldoende beweging te geven met dagelijkse wandelingen door het park of de buurt. De onderhoudsvriendelijke vacht vereist geen grote trimbeurt.

Rasoverzicht

Hoogte

12 tot 13 cm lang bij de schouder

Gewicht

ongeveer 13 tot 18 kilo

Fysieke eigenschappen

Een sierlijke en uitgebalanceerde speelgoedspaniël; de gladde en zijdeachtige vacht heeft bevedering rond oren, voeten, borst en staart. Er zijn vier kleurvarianten; driekleuren, Blenheim, robijn en zwart en bruin.

Cocker spaniel

Cocker Spaniel

De Cocker Spaniel is een vrolijke kleine hond die graag bij zijn favoriete mensen is. Net als veel andere rassen werden ze gefokt om vreedzaam te zijn met mensen, andere honden en zelfs andere huisdieren zoals katten.

Goed gesocialiseerde Cocker Spaniels zijn geweldige honden voor kind, op voorwaarde dat de kinderen zachtaardig en respectvol zijn. Cockers houden van spelen en halen zoveel ballen op als de kinderen kunnen gooien, en doen ook mee aan bijna elk spel of avontuur. Deze honden zijn klein genoeg om kleine kinderen niet omver te werpen, maar robuust genoeg om een ​​beetje ruw ruig te weerstaan.

Cockers zijn energiek, maar hebben slechts matige hoeveelheden beweging nodig in de vorm van dagelijkse wandelingen en hardlopen in de achtertuin. Hun vacht heeft echter regelmatig professionele verzorging nodig.

Rasoverzicht

Hoogte

14 tot 15 cm lang bij de schouder

Gewicht

20 tot 30 kilo

Fysieke eigenschappen

De vacht is zijdeachtig en vlak of licht golvend. Kort en fijn op het hoofd, middellang op het lichaam en goed bevederd op de oren, borst, buik en benen. Misschien

Franse bulldog

Franse Bulldog honden voor kind

De Franse Bulldog, of Frenchie voor zijn vrienden, is een aanpasbaar en speels ras dat graag doet wat je ook doet. Qua uiterlijk is de Franse Bulldog in wezen een kleinere versie van de ook kindvriendelijke Bulldog, ook wel de Engelse Bulldog genoemd. Het enige grote verschil is dat de Frenchie kenmerkende, grote “vleermuis” oren heeft, die rechtop staan. Wanneer je hun unieke uiterlijk combineert met hun nieuwsgierige en aanhankelijke karakter, trekt alles aan de Frenchie gewoon mensen aan – zowel volwassenen als kinderen.

Compact maar zwaar gebouwd, Frenchies kunnen geweldige metgezellen zijn voor kinderen, op voorwaarde dat ze worden geleerd aardig te spelen en respectvol met de hond om te gaan. Het ras vereist matige dagelijkse beweging en de gladde vacht vereist weinig onderhoud. Borstel eenvoudig één keer per week om losse haren te verwijderen.

Houd er rekening mee dat brachycephalic rassen zoals Frenchies gevoelig kunnen zijn voor ademhalingsproblemen en meer vatbaar zijn voor oververhitting.

Rasoverzicht

Hoogte

11 tot 13 cm lang bij de schouder

Gewicht

19 tot 28 kilo

Fysieke eigenschappen

Gespierd en compact gebouwd, met zware botten. De korte, gladde vacht is verkrijgbaar in gestroomd, fawn, wit of een combinatie van gestroomd en wit of fawn en wit.

Havanezer

Havanese

Zoals de naam al doet vermoeden, werd dit ras meer dan 300 jaar geleden in Havana ontwikkeld. Het enige ras dat inheems is in Cuba, de Havanezer, waren de geliefde schoothondjes van de rijke plantage-eigenaren, tot het midden van de twintigste eeuw grotendeels onbekend buiten het eiland.

Havanezers zijn charmant en sociaal en maken overal vrienden. Hoewel veel speelgoedrassen niet worden aanbevolen voor kinderen, is deze hond klein maar stevig en staat bekend als uitzonderlijk goed met respectvolle kinderen.

De Havanezer is ook levendig en slim – de kinderen zullen het geweldig vinden om ze eindeloze leuke trucjes te leren. De zijdezachte hypoallergene vacht moet dagelijks worden geborsteld en je kunt de kinderen inschakelen om te helpen, of hij kan kort worden geknipt voor eenvoudiger onderhoud.

Rasoverzicht

Hoogte

8,5 tot 11,5 cm lang bij de schouder

Gewicht

7 tot 13 kilo

Fysieke eigenschappen

Klein, stevig en iets langer dan hoog. De vacht kan drastisch variëren van zijdeachtig recht tot zeer golvend met krullen. Het ras kan een of twee kleuren hebben, waaronder, maar niet beperkt tot, zwart, zilver, wit, crème, bruin, fawn, goud, sable en rood.

Mopshond

Pug honden voor kind

Een andere hond die bekend staat om zijn affiniteit met kinderen, de mopshond is vriendelijk, extravert, gek en gewoon leuk. In de rasstandaard van de Mopshond, de schriftelijke beschrijving van het ideale voorbeeld van het ras, wordt de hond beschreven als multum in parvo, een Latijnse uitdrukking die ‘veel in weinig’ betekent. Deze honden zijn klein maar stevig en stevig gebouwd, en ze nemen veel liefde op van zachte kinderen. Ze zijn dus uitermate geschikt als honden voor kind.

Mopsen hebben alleen dagelijkse wandelingen nodig om te oefenen, maar voorzichtigheid is geboden op warme dagen, omdat de ingeduwde snuit van de mopshond betekent dat ze geen hoge temperaturen kunnen verdragen. De korte vacht is gemakkelijk te verzorgen, maar deze honden verliezen behoorlijk wat, dus borstel dagelijks om het haar in huis te verminderen.

Rasoverzicht

Hoogte

10 tot 13 cm

Gewicht

14 tot 18 kilo

Fysieke eigenschappen

Vierkant en gedrongen lichaam; gladde, korte dubbele vacht in fawn (licht geelbruin met zwarte oren en een zwart masker op het gezicht) of effen zwart.

Shih Tzu

Shih Tzu

Charmant, extravert en onweerstaanbaar schattig, de Shih Tzu houdt van mensen van alle leeftijden, inclusief welgemanierde kinderen. Omdat Shih Tzu-puppy’s erg klein zijn, kunnen sommige fokkers aarzelen om Shih Tzu-puppy’s in gezinnen met kinderen jonger dan 5 jaar te plaatsen. Volgroeide Shih Tzu zijn echter stevig voor hun formaat. Dus zolang er extra aandacht wordt besteed aan de interacties tussen puppy’s en kinderen, kan de Shih Tzu een geweldige speelkameraad zijn voor zachte kinderen.

Het ras komt uit China, waar het eeuwenlang een gewaardeerd en verwend schoothondje was van het Chinese koningshuis. De luxueuze lange vacht moet dagelijks worden geborsteld als hij lang wordt gelaten, hoewel sommige Shih Tzu-bezitters hun honden voor het gemak in een kortere huisdierclip houden.

Rasoverzicht

Hoogte

8 tot 11 cm lang bij de schouder

Gewicht

9 tot 16 kilo

Fysieke eigenschappen

Compact en solide, goed gewicht dragend; de lange, dichte, dubbele vacht kan bijna elke kleur hebben, meestal in zwart, wit, blauw, goud, lever of combinaties

Geef een reactie