Je bekijkt nu Wat zijn de 7 belangrijkste hondenrassen?

Wat zijn de 7 belangrijkste hondenrassen?

De 7 belangrijkste hondenrassen zijn:

Belangrijke hondenrassen

Werkgroep

Werkgroephonden werden aanvankelijk gefokt om praktische taken uit te voeren, waaronder het optreden als waakhond en het trekken van karren en sleeën. Ze zijn intelligent en loyaal. Voorbeelden van honden in de werkgroep zijn Alaskan Malamutes, Siberische Huskies, Duitse Doggen, Dobermann Pinschers, Rottweilers, Akita’s, Anatolische Herders, Huskies, Sint Bernards, Napolitaanse Mastiffs, Portugese Waterhonden, Duitse Pinschers, Grote Pyreneeën, Reuzeschnauzers, Grote Zwitsers Sennenhonden, Newfoundlanders, Samojeden, Bullmastiffs en Berner Sennenhonden.

Hoedende Groep

Oorspronkelijk gefokt om vee te hoeden, zijn honden in de Hoedende Group. Ze zijn slim en energiek en behouden het aangeboren vermogen om andere dieren bijeen te jagen. Voorbeelden van honden in de Hoedende Groep zijn Australische herdershonden, Australische herders, Border Collies, Shetland Herdershonden, Pembroke Welsh Corgis, Cardigan Welsh Corgis, Oude Engelse herdershonden, Belgische Tervurens, Kanaän Honden, Briards
Bouvier uit Vlaanderen, Belgische Malinois en Duitse herders.

Jacht Groep

Oorspronkelijk gefokt voor de jacht, hebben honden in de Hound Group een krachtig reukvermogen waardoor ze ook ideaal zijn voor wetshandhavingstoepassingen. Ze zijn aanhankelijk en hebben een sterke wil. Voorbeelden van honden in de Hound Group zijn Basset jachthonden, Saluki’s, Beagles, Harriers, Amerikaanse jachthonden, Engelse jachthonden, Bloedhond, Ierse wolfshonden, teckels, Otterhounds, Noorse Elandhond, Greyhounds, Italiaanse Greyhounds, Whippets, Afghaanse windhond, Barzoi, Black- en-Tan Coonhounds, Rhodesian Ridgebacks, Petit basset griffon vendéen en Basenji.

Sportieve Groep

Oorspronkelijk gefokt om jagers te helpen bij het ophalen van wild, behouden de energieke honden van de Sporting Group een liefde voor het buitenleven. Voorbeelden van honden in de Sporting Group zijn: Engelse Cocker Spaniels, Ierse Setters, Labrador Retrievers, Engelse Springer Spaniels, Clumber Spaniels, Duitse Kortharige Pointers, Duitse Wirehaired Pointers, Amerikaanse Water Spaniels, Weimaraners, Golden Retrievers, Chesapeake Bay Retrievers en Engelse Setters.

Niet-sportieve groep

De niet-sportieve groep is een unieke hondengroep omdat het honden niet groepeert op een bepaald doel of formaat – in plaats daarvan is het meer een verzamelgroep voor honden die niet in andere groepen passen. Als gevolg hiervan lopen honden van de Non-Sporting Group het hele gamma in termen van fysieke en persoonlijkheidskenmerken, maar ze zijn allemaal geschikte kandidaten voor een liefdevol huisdier. Voorbeelden van honden in de Niet-Sportieve Groep zijn dalmatiërs, chow chows, Finse spitz, shar peis, Amerikaanse bulldogs, Poodles, Boston Terriers, lhasa apsos, shiba inus, Franse bulldogs, schipperkes en Amerikaanse eskimo honden.

De speelgoed groep

Honden in de speelgoed groep zijn klein van stuk, maar groot in hersenen en genegenheid. Het zijn perfecte schoothondjes. Voorbeelden van honden in de speelgoed groep zijn: Chihuahuas, Pomeranians, Maltezers, Cavalier King Charles Spaniels, Australische silkyterriër, Chinese gekuifde naakthond, Dwergschnauzers, Bichon Frises, Yorkshire Terriers, Pekinees, Shih Tzus, Japanse Chins, Havanezer, Dwergpinschers, Brusselse Griffons , Papillons, Affenpinschers en Mopsen.

Terriergroep

Terriers werden aanvankelijk gefokt om ongedierte te doden (waar ze nog steeds erg goed in zijn). Echter zijn het geliefde waakhonden en huisdieren geworden. Voorbeelden van honden in de Terrier groep zijn: Airedale Terriers, Amerikaanse Staffordshire Terriers, Jack Russell Terriers, Bull Terriers, Fox Terriers, Wheaten Terriers, Cairn Terriers, West Highland White Terriers, Australian Terriers, Border Terriers, Staffordshire Bull Terriers, Bedlington Terriers, Kerry Blauwe Terriers, Rat Terriers en Schotse Terriers.

Dit waren de 7 belangrijkste hondenrassen. Wil je weten wat voor hondenspeelgoed bij ze past? Lees dan hier verder.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie