Je bekijkt nu Top 10 meest trouwe honden

Top 10 meest trouwe honden

Ongeveer zo lang als mensen knuffels delen met honden, zijn we geobsedeerd door het ontdekken van de meest trouwe honden. We houden gewoon van een hond die meteen van ons kan houden, en er zijn enkele rassen die graag in de rol van meest loyale metgezel stappen. Volgens de experts zijn dit de puppers die ons uit een menigte zullen halen, ons naar de uiteinden van de aarde zullen volgen en schattig wiebelen wanneer we ze oppikken van hun vertrouwde oppas.

Dus, wie zijn de meest trouwe honden? Je zult misschien verrast zijn door enkele van de trouwe furbabies die de lijst hebben gemaakt!

Hieronder vind je de top 10 meest trouwe honden.

Nummer 10: Akita

Akita

Akita’s hebben de reputatie enigszins afstandelijk te zijn, vooral tegenover vreemden. Maar zoals elke Akita-eigenaar je zal vertellen, zijn deze honden ook zeer loyaal aan hun geliefde mensen.

Een Akita kan een formidabele waakhond en een dappere werkhond zijn. Maar als het gaat om hun aanbeden eigenaren, zijn ze allemaal knuffels en spelen ze. Als je eenmaal het vertrouwen van een Akita hebt gewonnen, heb je een metgezel voor het leven.

Nummer 9: Chihuahua

Chihuahua

Chihuahua’s staan ​​bekend om het creëren van sterke banden met één gelukkig mens in de familie. En in de juiste omstandigheden voegen ze nog een paar mensen toe aan hun inner circle.

Dat betekent niet dat chihuahua’s niet vriendelijk kunnen zijn tegen vreemden of hun toegewijde hondenloper. Dat gezegd hebbende, verwacht niet dat ze zullen omrollen voor iemand anders dan hun uitverkoren mensen.

Nummer 8: Yorkshire Terriër

Yorkshire Terriër

Deze kleine hond is een van de liefste en zachtste puppy’s die je kunt vinden. Maar laat dat kleine frame je niet voor de gek houden. Yorkies hebben een geschiedenis van intensivering voor hun eigenaren, waardoor ze een van de meest loyale hondenrassen zijn die er zijn.

Yorkshire Terriers zijn begonnen met het helpen van mijnwerkers om hun werkgebieden vrij te houden van knaagdieren. Inderdaad, een heel speciale Yorkie vergezelde een piloot uit de Tweede Wereldoorlog in de strijd. Voor elke eigenaar van een Yorkshire Terrier die bekend is met de niet-aflatende loyaliteit van deze hond, zijn deze daden van moed niet verrassend.

Nummer 7: Dobermann Pinscher

Dobermann Pinscher

Toen dit ras in de 19e eeuw werd ontwikkeld, was dat omdat een man een hond nodig had die loyaal zou zijn, zelfs in het gevaarlijke beroep van belastinginning.

Al die jaren later is de Dobermann nog steeds een van de meest loyale hondenrassen die je ooit zult ontmoeten. Hoewel ze nog steeds een reputatie hebben als waakhonden, zijn ze zoveel meer dan dat. Ze zijn dol op degenen in hun familiekring en zijn enkele van de gemakkelijkste honden om te trainen.

Nummer 6: Duitse herder

Duitse herder

Nu, je wist dat deze op de lijst zou staan, nietwaar? Duitse herders zijn de ultieme trouwe metgezel. Of ze nu lange dagen werken bij de politie of als hulphond voor een gezin in nood, dit ras gaat ver voor hun geliefde eigenaren.

Dit is niet alleen een van de meest loyale hondenrassen die er zijn, maar ook een ras met een van de meest loyale aanhang. Eigenaars van Duitse herders hebben de neiging om zich voor het leven aan dit ras te binden.

Nummer 5: Golden Retriever

Golden Retriever

Loyaal? JEP. Eindeloze energie? Natuurlijk. Schattige puppyglimlach? De Golden Retriever heeft het allemaal. Deze hond houdt van het leven en vooral van hun gezin. Golden Retrievers behoren tot de meest populaire hondenrassen, want hoewel ze vriendelijk zijn voor iedereen, van de bezorger tot hun hondenuitlater, zal hun ware genegenheid altijd naar hun geliefde familie gaan.

Nummer 4: Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

De Staffordshire Bull Terrier verdient de bijnaam “oppashond” vanwege de liefde van deze hond voor hun mensen. Ze zijn zachtaardig met kinderen, toegewijd aan hun familieleden en een van de meest loyale hondenrassen die er zijn.

Hoewel dit ras een reputatie heeft van agressie, is de waarheid dat deze hond meer geïnteresseerd is in liefde dan in oorlog. Ze zijn onwrikbaar loyaal aan hun geliefde eigenaren en sociaal met bijna alle anderen.

Nummer 3: Labrador Retriever

Labrador Retriever

Deze hond is zo loyaal dat ze onbevreesd in de ijzige, ruwe wateren van de Labradorzee zouden springen om een ​​enkele vis te halen die ontsnapt was uit het visnet van hun baasje. Tegenwoordig is de Labrador Retriever misschien niet zo’n vissersboothond. Het ras behoudt echter dezelfde loyaliteitskenmerken die hen in hun vroege dagen zulke waardevolle bemanningsleden maakten.

Nummer 2: Cavalier King Charles Spaniël

Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniel zou een willekeurig aantal hondenrassen kunnen leren over loyaliteit – en royalty’s! Oorspronkelijk ontwikkelden fokkers ze om standvastige metgezellen te zijn van de rijkste en machtigste mensen in Europa. En we bedoelen letterlijk “standvastig” – deze pups waren experts in het doorstaan ​​van uren van aristocratische pracht en praal, zonder te piepen of van de troon van hun geliefde koninklijke eigenaren te stappen.

Nummer 1: Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli

Deze hond, ook bekend als de Mexicaanse haarloze, is al meer dan 3000 jaar een trouwe metgezel voor mensen. Het kan even duren voordat Xolos nieuwe mensen leert kennen, maar als je eenmaal hun vertrouwen hebt verdiend, zullen ze je voor altijd aan je toegewijd zijn.

De Azteken geloofden zo heilig in de loyaliteit van de Xolo dat ze van hen afhankelijk waren om hen in het hiernamaals te leiden. Dat is loyaliteit die verder gaat dan een enkel leven!

Dit was de top 10 meest trouwe honden.

Geef een reactie