Je bekijkt nu Mogen honden appel?

Mogen honden appel?

Mogen honden appel eten? Het korte antwoord is ja, honden mogen appel eten. Er zijn wel enkele dingen die je moet weten voordat je ze aan jouw hond voert. Deze vruchten zitten vol met voedingsstoffen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van jouw hond. Ook zijn er wel enkele gevaren waar je op moet letten, zoals de kernen en zaden. Zoals met alle goede dingen, is matiging de sleutel, omdat te veel appels gastro-intestinale klachten bij honden kunnen veroorzaken.

Als je ze op de juiste en veilige manier aan je hond serveert, zijn het soms gezonde lekkernijen die behoorlijk verfrissend en smakelijk kunnen zijn. Dit is wat je moet weten over het voeren van appels aan honden.

Mogen honden appel?

Appels kunnen een betaalbare, caloriearme snack zijn vol waardevolle voedingsstoffen die goed zijn voor honden. Hierdoor kunnen ze een uitstekende keuze zijn als snack of beloning tijdens de training, zolang ze met mate worden geserveerd.

Ze bevatten weinig eiwitten en veel vezels, wat goed kan zijn voor de spijsvertering en mogelijk een goede keuze is voor honden met een restrictief dieet dat geen hoog eiwit- en vetgehalte toelaat. Dit is vooral handig voor oudere honden of honden met bepaalde ziekten.

Ze zijn ook een goede bron van vitamine A, C en K, evenals calcium en fosfor. De antioxidanten in deze vruchten kunnen helpen bij het afweren van kanker en het verminderen van de symptomen van gewrichtsaandoeningen. Het eten van appels kan ook de gebitsgezondheid en de adem van honden verbeteren.

Mogen honden appel

Wanneer zijn appels slecht voor honden?

De belangrijkste dingen om op te letten bij het voeren van appels aan honden zijn zaden en klokhuizen.

De zaden bevatten sporen van cyanide, wat giftig is. Er zijn nogal wat zaden nodig om enige vorm van cyanidevergiftiging te veroorzaken, en als uw hond er een paar doorslikt, is het niet waarschijnlijk dat het schade aanricht. Toch is het niet nodig om de gezondheid van uw hond op het spel te zetten, dus verwijder de zaden voordat u uw hond appels voert.

Sommigen suggereren dat stengels ook gevaarlijk kunnen zijn, dus het is het beste om ook stengels te verwijderen. De kern van de appel is stevig en voor de meeste honden moeilijk te kauwen. Het kan verstikkingsgevaar opleveren of, indien ingeslikt, gastro-intestinale verstopping veroorzaken.

Voedingsstoffen appels voor honden

Appels bevatten suiker, dus serveer ze met mate. Het suikergehalte kan problemen veroorzaken voor honden die aan kanker of diabetes lijden. Dit is nog een reden waarom je jouw dierenarts moet raadplegen voordat u ze aan uw hond geeft. Bovendien kunnen te veel appels maagklachten of diarree veroorzaken, zelfs bij gezonde honden.

Producten met appelsmaak of producten die appels bevatten, bevatten vaak suiker, kunstmatige smaakstoffen of chemicaliën. Lees altijd de etiketten voordat je jouw hond voedsel voor mensen geeft en vermijd toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen zoals xylitol of ingrediënten waarmee je niet bekend bent, omdat deze giftig kunnen zijn.

Het is het beste om biologische appels te kiezen, omdat veel appels die je in de supermarkt vindt, bedekt zijn met stoffen die ze glanzender maken. Was al het fruit dat je koopt omdat het herbiciden of pesticiden kan bevatten.

Zoals de meeste voedingsmiddelen, bestaat er een risico dat uw hond allergisch is. In zeldzame gevallen kunnen allergische reacties leiden tot anafylaxie, een mogelijk levensbedreigende aandoening.

Als u tekenen van een allergische reactie bij uw hond ziet, waaronder hoesten, niezen, zwelling, netelroos, moeite met ademhalen of andere symptomen, stop dan met het serveren van deze vruchten aan uw hond en neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Hoe moet je appels aan je hond voeren?

Vraag altijd jouw dierenarts voor advies voordat je mensenvoer deelt met je honden. Sommige honden hebben medische aandoeningen die kunnen verergeren door het eten van appels. Als je eenmaal het akkoord van je dierenarts hebt gekregen, zorg er dan voor dat je al het fruit dat je aan je hond wilt serveren wast, verwijder de stengels, zaden en kernen en snijd ze in hapklare plakjes.

Er zijn tal van manieren om appels aan honden te serveren. Je kunt ze invriezen en serveren als verfrissende zomersnack. Ze kunnen worden gemengd met het voer van je hond voor een zoete traktatie, ze kunnen in een zelfgemaakte appelmoes worden gebroken of ze kunnen worden gemengd met ander gezond fruit om een ​​smakelijke smoothie te maken.

Er zijn tal van recepten voor hondensnoepjes online die appels bevatten, dus probeer er een paar uit en kijk wat jouw hond lekker vindt.

Geef een reactie