Je bekijkt nu Mogen honden ananas?

Mogen honden ananas?

Ananas is voor veel mensen een favoriete vrucht. Het is scherp, zoet en pittig, en de tropische oorsprong doet ons denken aan warmere klimaten. Met mate kan het ook een gezonde traktatie zijn voor honden, vergelijkbaar met andere soorten fruit, zoals aardbeien en watermeloen.

Rijpe, rauwe ananas bevat heel veel vitamine C, samen met thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B6 en folaat. Ananas zit ook vol mineralen, waaronder mangaan, koper, kalium, magnesium, ijzer en kleine hoeveelheden calcium, fosfor en zink. Dit maakt het een voedzame snack voor zowel mens als hond. Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in het immuunsysteem en de spijsvertering van jouw hond.

Mogen honden ananas

Is ananas de perfecte traktatie voor honden?

Al deze vitamines en mineralen zorgen ervoor dat ananas klinkt als een geweldige keuze voor honden, maar er zijn een paar andere dingen waarmee je rekening moet houden voordat je ananas aan jouw hoektanden geeft. Ananas is rijk aan vezels en bevat een aanzienlijke hoeveelheid natuurlijke suiker. Dit betekent dat, hoewel ananas in kleine hoeveelheden een perfect gezonde traktatie is, het nadelige effecten kan hebben op het spijsverteringsstelsel van uw hond als het in grote hoeveelheden wordt gevoerd. Houd je hond in de gaten wanneer je hem voor het eerst ananas voert. Als hij diarree heeft of tekenen van maagklachten vertoont, is ananas misschien niet de fruitsnack voor hem. De taaie, centrale kern van de ananas kan obstakels veroorzaken, net als de stekelige schil, dus blijf bij het voeden van het vlees van de ananas voor de veiligheid van jouw hond.

Dus mogen honden ananas?

Ja, honden mogen ananas. Rauwe ananas, in kleine hoeveelheden, is een uitstekende snack voor honden. Ananas uit blik moet daarentegen worden vermeden. De siroop in ingeblikt fruit bevat te veel suiker voor het spijsverteringskanaal van de meeste honden. Een paar stukjes rauwe ananas zijn meestal genoeg voor de meeste honden, op voorwaarde dat ze worden geschild en in hapklare stukjes gesneden. Bovendien zijn bevroren stukjes verse ananas een heerlijke traktatie in de zomer.

Als jouw hond niet van ananas houdt, zijn er tal van andere groenten en fruit die veilig zijn voor honden om te eten.

Geef een reactie