Je bekijkt nu Mogen Honden Bloemkool?

Mogen Honden Bloemkool?

Is er naast broccoli of spruitjes een meer controversiële groente voor de menselijke smaakpapillen dan bloemkool? Sommigen zweren erbij, anderen tolereren het gewoon gesmoord in een ranchdressing – terwijl een paar ongelukkigen van ons nog steeds worden achtervolgd door de “eet je groenten”-bespotting van onze ouders in onze nachtmerries. Desalniettemin zijn we het er allemaal over eens dat we willen wat het beste is voor onze puppy’s, en een uitgebalanceerd dieet is de sleutel tot een gelukkige, gezonde hond. Dus, kunnen honden bloemkool eten? Kortom, ja, maar er zijn belangrijke overwegingen om in gedachten te houden voordat je een portie voor jouw pup bereidt.

Is bloemkool goed of slecht voor honden?

Hoewel bloemkool over het algemeen veilig is voor honden om te eten, heeft elke pup een ander tolerantieniveau. Omdat het een kruisbloemige groente is vol vezels, kan het zijn dat na het eten van bloemkool wat meer gas bevat dan normaal. Het voordeel? Het bevat weinig calorieën.

De voordelen van het gebruik van dit als een traktatie is de lage caloriedichtheid (calorieën per kopje / gram) in vergelijking met commerciële lekkernijen. De hond kan fysiek meer eten zonder hun dieet uit balans te brengen en het risico op obesitas te minimaliseren.

Als je je zorgen maakt over het introduceren van een nieuw ingrediënt in het gehemelte van je pup, moet je natuurlijk altijd met jouw dierenarts overleggen wat het beste werkt voor jouw hond.

Mogen Honden Bloemkool

Bloemkool bereiden zodat honden veilig kunnen eten?

Net zoals we van bloemkool in verschillende formaten kunnen genieten, zijn er verschillende manieren om het veilig aan jouw pup te serveren. Zowel rauwe als gekookte bloemkool goed zijn voor honden, maar nogmaals, het is afhankelijk van de tolerantie van elke hond voor het ingrediënt.

Elk huisdier is uniek. Degenen met gevoelige buikjes kunnen baat hebben bij gekookte bloemkool in plaats van rauw.

Honden kunnen de bloemkoolbladeren eten, maar de stengel moet worden verwijderd, omdat deze bijzonder vezelig is en gastro-intestinale problemen kan veroorzaken bij inname. Bespaar je pup de pijn en jezelf een potentieel rommelige situatie!

Voor de zekerheid raden we aan om groenten in hapklare porties voor je hond te hakken. We hebben allemaal gezien waartoe een hongerige hond in staat is als hij zijn eten naar binnen slurpt. Hanteerbare porties beschermen hem tegen mogelijke verstikkingsgevaren. Een optie waar jouw hond van kan genieten is bloemkoolrijst, uiteraard met mate.

Onthoud dat, ondanks je eigen smaak (d.w.z. onderdompelen in een certificeerbare plas ranch), bloemkool het beste wordt geserveerd voor je pup, gekookt of rauw. Ga niet op in de smaak door kruiden toe te voegen. Om de traktatie aantrekkelijker te maken voor uw pup, stellen we voor om bloemkoolstukjes in een KONG-speelgoed in te vriezen, een leuke manier om van te genieten terwijl de bloemkool smelt en zo uit de bloemkool kan worden getrokken. speelgoed voor tussendoor.

Hoe je ook besluit om het voor je pup op te zwepen, het is belangrijk om je bewust te zijn van de portiegrootte – bloemkool is geen traktatie om te veel te eten.

Hoeveel bloemkool kunnen honden eten?

Minder is echt meer!

Over het algemeen moeten calorieën uit lekkernijen minder dan of gelijk zijn aan 10 procent van de totale calorie-inname. Maar de tolerantie voor een ingrediënt/voedsel/traktatie zal gebaseerd zijn op het individu.

Bullen schat bijvoorbeeld dat een kopje gehakte rauwe bloemkool ongeveer 27 calorieën bevat. Om de ideale dagelijkse calorie-inname van jouw hond te helpen bepalen, is er een Calorie Calculator, een hulpmiddel dat beschikbaar is om ouders van huisdieren en experts uit de industrie te helpen een algemeen idee te krijgen op basis van het gewicht van uw hond. Deze tool houdt echter geen rekening met andere relevante gezondheidsfactoren over uw pup die van invloed kunnen zijn op zijn voedingsbehoeften. Praat altijd met jouw dierenarts over wat een gezond dieet voor uw hond is.

Andere gezonde groenten voor honden

Krijgt jouw hond geen genoeg van bloemkool? Er zijn meer groenten waar dat vandaan komt (zolang jouw hond in goede gezondheid verkeert)! Overweeg een van deze hondveilige, door ouders goedgekeurde groenten voor de volgende traktatie van jouw pup (maar houd er rekening mee: gematigdheid is de naam van het spel!).

Vergeet niet je dierenarts te raadplegen als je niet zeker weet of de gezondheidstoestand van jouw hond deze bladgroenten veilig kan consumeren.

Geef een reactie