Je bekijkt nu Mogen honden frambozen?

Mogen honden frambozen?

Ja, honden mogen frambozen met mate. Honden zijn alleseters en hebben baat bij veel verschillende soorten fruit en groenten om dezelfde redenen als mensen. Deze voedingsmiddelen bevatten weinig vet en suiker en veel vitamines en vezels. Frambozen zijn ok met mate, hoewel er enkele toxische risico’s zijn als ze te veel eten.

Zijn frambozen gezond voor mijn hond?

Frambozen zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder magnesium, kalium en vitamine K, allemaal belangrijke componenten van het dieet van een hond. Ze bevatten ook vrij weinig calorieën, hoewel de meeste van die calorieën afkomstig zijn van suiker. Zorg ervoor dat je je hond verse of ongezoete bevroren frambozen geeft. Te veel suiker is niet goed voor de gezondheid van een hond. Dit kan later leiden tot diabetes, gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Maar dat is niet de enige reden waarom je het aantal frambozen dat jouw hond eet wilt beperken.

Mogen honden frambozen

Frambozen en Xylitol

Er is een reden waarom het wordt aanbevolen om frambozenporties tot minder dan een kopje te houden, hoewel dit niet om de gebruikelijke redenen is. Frambozen bevatten sporen van de zoetstof xylitol, die in grote hoeveelheden schadelijk is voor honden. Wees echter niet ongerust: om een ​​dodelijke dosis te krijgen, zou een hond van 22 kilo 32 kopjes frambozen moeten eten. Dat betekent echter niet dat je op je hoede moet zijn. 4-6 kopjes kunnen nog steeds hypoglykemie veroorzaken bij diezelfde hond, een aandoening die schadelijk kan zijn, vooral als die hond onderliggende gezondheidsproblemen heeft. Als jouw hond een frambozenvreter is en je hebt frambozen in je tuin, dan kun je ze het beste in de gaten houden terwijl de struik vrucht draagt ​​en regelmatig rijpe bessen verwijderen om verleiding te voorkomen.

Hoeveel framboos kan mijn hond eten?

Vanwege de sporen van xylitol in frambozen, moeten zelfs de grootste honden worden beperkt tot 1 kopje frambozen per keer, en slechts af en toe. Frambozen zijn vrij suikerarme vruchten. Verse frambozen bevatten ongeveer 4% suiker per gewicht (lager dan wortelen met 5%). Een kopje frambozen heeft ongeveer 6 gram suiker, 8 gram vezels en 46 calorieën. Dit maakt frambozen soms een traktatie voor honden met een caloriearm dieet of met diabetes, hoewel ze als voedsel met een lage GI worden beschouwd. Niet alle honden houden van fruit en groenten, maar ze zijn een gezonde snack voor degenen die dat wel doen. Als jouw hond ze heel lekker vindt, is er niets mis mee om af en toe een paar frambozen met ze te delen.

Serveerideeën

  • Deel verse of gedroogde frambozen door ze over de dagelijkse maaltijd van jouw hond te strooien.
  • Geef je hond een verse bes uit jouw eigen snack of salade.
  • Deel een bevroren framboos met je trouwe viervoeter als krokant tussendoortje.
  • Fleur hondensnacks op door ze te besprenkelen met gedroogde frambozen, of ze te bestrooien met een mooie verse bes.

Geef een reactie