Je bekijkt nu Mogen honden kiwi?

Mogen honden kiwi?

Kiwi’s zijn kleine vruchten met veel smaak en ze zijn zoet en pittig. Deze kleine vrucht zit boordevol voedingsstoffen voor mensen. Denk hierbij aan vitamine C, vitamine K, vitamine E, foliumzuur en kalium. Maar hoe zit het met honden? Mogen honden kiwi eten? Lees verder om daarachter te komen.

Mogen honden kiwi eten?

Hoewel het een eenvoudig antwoord lijkt of jouw hond samen met jou van kiwi kan genieten, kan het een beetje lastig worden. Het korte antwoord is ja, kiwi is een relatief veilige vrucht voor honden om te consumeren. Het wordt aanbevolen om de schil en zaden te verwijderen voordat je het als traktatie aan jouw hond geeft.

Waarom eten sommige puppy’s kak?

Zoals met elk nieuw voer, is het altijd verstandig om kiwi langzaam aan uw hond te introduceren, zodat u gemakkelijk kunt bepalen of uw hond een allergie, intolerantie of problemen heeft met het verteren ervan.

Hoewel er veel voordelen zijn aan het eten van kiwi voor mensen, worden de voordelen die kunnen worden aangeprezen niet echt volledig begrepen voor honden en het voeren ervan gaat niet zonder enige mate van zorg en discretie.

Potentiële gezondheidsproblemen voor honden die kiwi’s eten

Hoewel de binnenkant van de vrucht een veilige snack is voor uw hond, moet u voorkomen dat u uw huisdier een deel van de huid of zaden geeft. Net als veel ander fruit hebben kiwi’s zaden. Deze kunnen giftig zijn voor uw hond als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen, dus het is voor de zekerheid het beste om de zaden te verwijderen als u dit aan uw hond geeft.

Zorg er ook voor dat u de huid verwijdert. Hoewel dit niet giftig is, is kiwihuid moeilijk te kauwen en kan het een verstikkingsrisico vormen voor kleine honden. Als het geheel wordt ingeslikt, kan het mogelijk het spijsverteringskanaal blokkeren, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. De taaie huid is ook over het algemeen moeilijker te verteren en dit betekent dat het meer kans heeft om maag-darmklachten te veroorzaken.

Omdat kiwi’s klein van formaat zijn, moet u uw hond nooit een hele kiwi voeren. Terwijl kleinere rassen, zoals een chihuahua, geen hele kiwi in hun mond kunnen krijgen, kan een groter ras, zoals een labrador retriever, het mogelijk in slechts één hap verslinden. Om te voorkomen dat er een gevaarlijke situatie ontstaat, zoals een kiwi die vast komt te zitten in de keel van uw hond, snijdt u de kiwi in kleine stukjes en voert je je hond kleine hoeveelheden tegelijk.

Mogen honden kiwi

Te veel kiwi kan ook leiden tot maagklachten. Als uw hond een van de volgende symptomen ervaart na het eten van een kiwi, neem dan contact op met uw dierenarts:

  • Braken
  • Diarree
  • Gebrek aan eetlust
  • Pijnlijke of opgezwollen buik
  • Lethargie

Zoals bij alle soorten voedsel, is matiging de sleutel. Een paar stukjes kiwi zijn veilig voor honden om te eten. Hoewel hondvriendelijke groenten en fruit over het algemeen als gezonde en vetarme traktaties worden beschouwd, kan te veel voeren leiden tot maagklachten.

Te veel lekkers in het algemeen, naast een gezond dieet, kan leiden tot zwaarlijvigheid bij honden. Dit kan grote schade aan het lichaam van jouw hond kan aanrichten. Vooral als jouw hond vatbaar is voor gewrichtsproblemen zoals heupdysplasie.

Kies altijd een rijpe kiwi voor jouw hond

Kiwi’s zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Het kiezen van een goede, rijpe kiwi kan de traktatie ook veel beter maken voor uw hond. Een rijpe kiwi moet stevig, bruin en pluizig zijn, geen blauwe plekken, donkere vlekken, schimmel of rimpels hebben. Als de kiwi gekneusd, verschrompeld of schimmel heeft, is de vrucht niet goed om te eten en is hij waarschijnlijk overrijp.

Kiwi aan jouw hond serveren

Zoals bij alle soorten fruit, is het belangrijk om de buitenkant grondig te wassen en te schrobben voorafgaand aan de bereiding. Verwijder de schil en de zaden en snijd de kiwi in kleine hapklare wiggen van een tot twee inch dik, afhankelijk van de grootte van jouw hond. Voer kiwi aan jouw hond als een speciale traktatie en niet als onderdeel van hun normale dieet. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een gezonde vulling voor een traktatiespeeltje zoals een Kong. Dit is een geweldige manier om uw hond mentale oefening te geven zonder te veel te voeren. Het kan zelfs worden gecombineerd in een gezonde ijslolly met bevroren fruit of groenten.

Samenvattend kan kiwi aan honden worden gegeven als een zeldzame traktatie, op voorwaarde dat de schil en zaden worden verwijderd.

Geef een reactie