Je bekijkt nu Mogen honden brood?

Mogen honden brood?

Ik kan het aantal keren niet tellen dat ik honden sandwiches, plakjes en zelfs hele broden heb zien eten. En in een opmerkelijk geval een heel pak Engelse muffins. Brood maakt een groot deel uit van het dieet, en onze honden lijken er een behoorlijk deel van te krijgen, maar zouden ze dat ook moeten doen?

Is het veilig voor honden om brood te eten?

Het korte antwoord op de vraag “kunnen honden brood eten?” is ja. Honden kunnen veilig brood eten op vrijwel dezelfde manier als mensen – met mate. Gewoon wit en tarwebrood is over het algemeen veilig voor honden om te eten, op voorwaarde dat ze geen allergieën hebben, en het veroorzaakt meestal geen maagklachten.

Af en toe brood aan uw hond geven kan geen kwaad, zolang ze ook een volledige en uitgebalanceerde voeding krijgt en voldoende beweging krijgt. Het zal haar ook niet helpen. Brood is in wezen een aanvullend voer. Het bevat geen voedingsstoffen die niet al door het voer van jouw hond worden geleverd. Zoals iedereen die ooit heeft overwogen op dieet te gaan, weet, zit brood vol met koolhydraten, die jouw hond op het pad naar zwaarlijvigheid kunnen brengen als u niet oppast.

Risico’s van het voeren van brood aan honden

Het lange antwoord op de vraag is iets ingewikkelder. Brood zelf is meestal niet giftig, maar er zijn uitzonderingen. Dit is wat je moet weten over de risico’s van het voeren van brood aan honden om ervoor te zorgen dat jouw hond gelukkig en gezond blijft.

Gevaarlijk brooddeeg

Als je ooit zelf brood hebt gemaakt, dan weet je dat het deeg moet rijzen, het liefst in een warme, vochtige en tochtvrije omgeving. Helaas voor honden die brooddeeg krijgen, bieden hun magen optimale omstandigheden voor het rijzen van deeg.

De veterinaire handleiding van Merck vermeldt brooddeeg als een voedselgevaar voor honden. Wanneer een hond brooddeeg eet, blijft de gist in het deeg het deeg doen rijzen, waardoor zijn maag uitzet en giftige hoeveelheden ethanol vrijkomen in de bloedbaan van de hond. De druk van het rijzende deeg kan een opgeblazen gevoel nabootsen en veroorzaken, maar het echte gevaar komt van de alcoholtoxicose. Als jouw hond brooddeeg krijgt of je vermoedt dat hij brooddeeg heeft gestolen, bel dan onmiddellijk je dierenarts en let op symptomen van alcoholtoxicose:

  • Depressief centraal zenuwstelsel
  • Zwakheid
  • Depressie
  • Onvaste, dronken gang
  • Hypothermie
  • Epileptische aanvallen
  • Coma

Tenzij jouw hond allergisch is voor tarwe, zal gewoon wit of tarwebrood haar waarschijnlijk geen pijn doen. Niet alle broden zijn even ongevaarlijk. Sommige broden bevatten giftige ingrediënten die nooit aan honden mogen worden gevoerd.

Het grootste gevaar komt van rozijnen. Rozijnen zijn zeer giftig en worden vaak aangetroffen in brood en gebak. Dierenartsen weten niet waarom sommige honden vatbaarder zijn voor rozijnen dan andere, maar zelfs een paar rozijnen kunnen problemen veroorzaken. Houdt rozijnenbroden moeten te allen tijde buiten het bereik van honden.

Knoflook is een ander ingrediënt in brood dat giftig kan zijn voor honden. Knoflookbrood kan de neus van jouw hond verleiden, maar knoflook kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Denk hierbij aan buikpijn, braken, diarree, zwakte en ineenstorting.

Sommige broden bevatten noten en zaden, die mensen aanspreken vanwege hun smaak en gezondheidsvoordelen, maar die problemen kunnen veroorzaken voor honden. Het grootste gevaar voor noten zijn macadamianoten, maar zelfs “veilige” noten en zaden kunnen door hun hoge vetgehalte leiden tot maagirritatie en pancreatitis.

Xylitol is een kunstmatige zoetstof die steeds populairder wordt. Het wordt het meest aangetroffen in suikervrije kauwgom en, meer recentelijk, in bepaalde merken pindakaas en gebak. Hoewel het onschadelijk is voor mensen, is xylitol giftig voor honden. Als je jouw hond regelmatig brood of gebak geeft, controleer dan de ingrediënten. Controleer ook de pindakaas-ingrediënten voordat je je boterham met pindakaas en (druivenvrije) jam deelt.

Mogen honden brood

Is brood goed voor honden met maagklachten?

Je hebt misschien mensen horen zeggen dat brood goed is voor honden met maagklachten. Hoewel dit soms het geval kan zijn, wordt er aangeraden om een ​​neutraal dieet van rijst en gekookte kip te voeren voor honden met maagklachten. Of beter nog, om je dierenarts te bellen voor deskundig advies.

Zoals met elk tafelafval, voegt brood calorieën toe aan het dieet van jouw hond. Als jouw hond te zwaar is, praat dan met je dierenarts over het matigen van haar dieet. Bespreek daarnaast een plan om haar gezond, gelukkig en actief te houden. Brood heeft een hoge glycemische stoot en bevat veel calorieën. Dus voer jouw hond slechts zeer kleine stukjes brood per keer om aan obesitas gerelateerde ziekten, zoals diabetes, te voorkomen.

Geef een reactie