Je bekijkt nu Mogen honden komkommer?

Mogen honden komkommer?

Hydraterende en knapperige komkommer lijkt misschien een geweldige traktatie voor uw hond. Maar is het veilig voor hen? Niet alle menselijke voeding is geschikt voor honden, dus het is altijd de moeite waard om eerst te controleren. Sommige groenten en fruit kunnen gastro-intestinale problemen veroorzaken en sommige zijn giftig. Dus, hoe zit het met komkommer? Is komkommer veilig voor en mogen honden komkommer? Het is goed nieuws. Ja, dat mogen ze! Komkommers zijn een gezonde traktatie voor jouw puppy of hond en zijn veilig voor hen om te eten.

Mogen honden komkommer

Gezondheidsvoordelen voor honden die komkommers eten

Komkommers zijn vol van goedheid! Ze bevatten weinig zout en suiker en zijn nagenoeg vetvrij. Als gevolg hiervan heeft deze knapperige veggie nauwelijks calorieën, waardoor het een uitstekende traktatie is voor honden die naar hun taille kijken. Komkommers, die voor 96% uit water bestaan, zijn een hydraterende traktatie. Ideaal op een warme dag! Komkommers bevatten veel mineralen en vitamines die essentieel zijn voor het welzijn van jouw hond:

  • Vitamine K, C, B1, B5 en B6
  • Molybdeen
  • Potassium
  • Mangaan
  • Koper
  • Biotine

Het is de moeite waard om te weten dat jouw hond alle voedingsstoffen moet krijgen die hij nodig heeft van een kwaliteitsvol hondenvoer. Als je ervoor kiest om extra’s te voeren, zoals komkommer, moet dit alleen als een traktatie worden beschouwd! Dierenartsen en voedingsdeskundigen adviseren dat traktaties slechts 10% van het dieet van jouw hond moet uitmaken. De overige 90% moet uit hun reguliere voeding komen.

In welke hoeveelheid mogen honden komkommer?

Hoewel het volkomen veilig is om jouw hond komkommer te voeren, is het het beste om je hond niet te veel te geven, omdat dit hun spijsvertering kan verstoren. Een hele komkommer voeren is teveel en wordt afgeraden! Geef ze in plaats daarvan kleine hoeveelheden en zorg ervoor dat het in kleine stukjes wordt gehakt, om te voorkomen dat het een verstikkingsgevaar wordt.

Hoe zit het met het voeren van komkommers aan puppy’s?

Puppy’s houden vaak van de knapperige, sappige textuur van komkommer, dus het is goed om te weten dat het veilig is om ze een klein beetje te geven. Wanneer je nieuw voedsel in het dieet introduceert, doe het dan langzaam om te voorkomen dat je hun maag van streek maakt. Door de komkommer in kleine stukjes te snijden voorkom je dat je puppy stikt.

Geef een reactie