Je bekijkt nu Mogen honden paprika?

Mogen honden paprika?

Honden zijn dol op eten. Je zou zelfs kunnen stellen dat honden aaseters zijn. Ze eten alles op waar ze hun pootjes op krijgen. Dit is de reden waarom een van de belangrijkste vragen die elke hondenouder heeft, is wat een hond kan snacken. Sommige van de veelvoorkomende voedingsmiddelen waar eigenaren nieuwsgierig naar zijn, zijn kruiden. Is paprika slecht voor honden en welke kruiden kunnen honden eten?

Honden zijn vergelijkbaar met hun menselijke eigenaren. Een van de dingen die de meesten van ons delen, is onze liefde voor eten. Niet zomaar eten – we houden van lekker eten verrijkt met smaken. We gebruiken kruiden in de meeste van onze maaltijden. Elke hondenbezitter weet dat een lunch niet voorbij kan gaan zonder dat onze geliefde viervoeter ons de puppyogen geeft. Veel mensenvoedsel kan echter schadelijk zijn voor onze huisdieren. Als een van de meest gebruikte kruiden, moeten we ons afvragen, is paprika slecht voor honden?

Mogen honden paprika

Is paprika slecht voor honden?

Paprika is een specerij die in verschillende kleuren verkrijgbaar is, waaronder groen, rood en geel. Het is een veel gegeten specerij en je kunt het vers eten of in meerdere gerechten gebruiken. Voor mensen is het een heel gezond tussendoortje. Is paprika echter slecht voor honden en kun je het aan je huisdier geven? Hoewel paprika niet giftig is voor honden zoals sommige andere voedingsmiddelen, moet je het echt niet aan je hondenvriend geven. Paprika zal geen ernstige schade aanrichten en het eten ervan zal niet dodelijk zijn.

Als je merkt dat jouw hond er voedsel mee eet, hoef je je zich geen zorgen te maken, er zal niets ergs gebeuren. Paprika kan echter de maag van jouw hond van streek maken en diarree veroorzaken. Als je pup bekend staat om zijn gastro-intestinale problemen, geef hem dan geen maaltijden met paprika erin. Om nog maar te zwijgen van het feit dat paprika een stoffige textuur heeft, die snel in de lucht kan komen. Dit kan ertoe leiden dat jouw hond het inademt, of het kan in zijn ogen komen. Dit kan zowel ademhalingsproblemen als zicht- en oogproblemen veroorzaken.

Honden paprika

Kan paprika nuttig zijn?

Nu weet je of paprika slecht is voor honden. Zijn er enkele voordelen voor honden die paprika’s eten, hoewel Paprika wordt gemaakt door paprika’s te malen en het bevat een gehalte aan micronutriënten. Het zit vol met carotenoïden, zoals zeaxanthine en luteïne, die gunstig zijn voor het gezichtsvermogen. Het eten van carotenoïden kan het gezichtsvermogen van een hond helpen. Een andere reden waarom paprika goed is voor hondenogen, is het hoge vitamine A-gehalte. Vitamine A is een essentiële vitamine die helpt bij de ontwikkeling van oogcellen en het nachtzicht kan verbeteren.

Een andere vitamine waar paprika rijk aan is, is vitamine E, wat goed is voor de huid. Als uw hond een jeukende huid of roos heeft, vul hem dan aan met vitamine E. Paprika heeft ook veel antioxidanten, die goed zijn voor de algehele gezondheid. Dit betekent echter nog steeds niet dat honden paprika moeten krijgen. Ander voer is veel rijker aan al deze gezonde voedingsstoffen die bedoeld zijn voor honden. Niet alleen dat, maar de voordelen zijn het niet waard om de maag van uw hond te schaden. Als je erop staat je hond natuurlijk voedsel te geven, probeer hem dan veiliger plantaardig voedsel te geven, zoals wortels.

Kan Paprika jouw hond ernstig schaden?

Paprika kan ernstig ogende symptomen veroorzaken, zoals braken en diarree. Als uw hond het vaak eet, kunnen die symptomen verergeren en kan hij gastritis ontwikkelen. Maar nee, je hond gaat niet dood van het eten van paprika. Zelfs als u merkt dat hij uit de kruidenpot eet, hoeft u zich niet naar de dierenarts te haasten. Paprika veroorzaakt ongemak en waarschijnlijk tijdelijke pijn in de maag van uw hond, maar dit is zelden een ernstig probleem. Als je merkt dat jouw hond langdurig moet braken, dien je een dierenarts te raadplegen. Er is een kans dat je hond gastritis heeft of dat iets anders hem irriteert.

Mogen honden paprika eten?

Zoals we al zeiden, wordt paprika gemaakt van de peper. Dit doet je waarschijnlijk afvragen of het eten van paprika de maag van je hond kan irriteren. Geloof het of niet, paprika is perfect gezond voor uw hond! Paprika’s kunnen zelfs als gezond tussendoortje worden gebruikt als uw hond er dol op is. Paprika’s bevatten veel vitamine A, C, E en B6. Ze zijn ook rijk aan luteïne en bètacaroteen. Al deze zijn belangrijk voor het immuunsysteem van jouw hond en zijn noodzakelijke voeding voor hem. En als je je afvroeg of de kleur van paprika essentieel is – niet te veel. Rode paprika is de meest voorkomende vitamine, dus het is de gezondste van allemaal.

Het is de meest voedzame, en dit maakt het de beste keuze als je er maar één hoeft te kiezen. Groene en gele paprika’s zijn echter ook perfect gezond en veilig om te eten. Houd er rekening mee dat paprika langzaam in het dieet van uw hond moet worden geïntroduceerd. Ook hangt de hoeveelheid peper die ze moeten eten af ​​van de grootte van de hond. Ga niet overboord, want te veel peper eten kan diarree en braken veroorzaken. Sommige hoektanden houden niet eens van peper, dus probeer het niet eens! Verwijder ook eventueel zaad en stengels.

Mogen honden paprika

Welke andere kruiden zijn schadelijk voor honden?

Paprika is niet het enige voer dat de maag van uw hond kan verstoren. Als je je eten deelt met je huisdier (we raden dat niet aan!), moet je kruiden in het algemeen vermijden. Enkele van de meest voorkomende, dagelijks gebruikte voedingsstoffen kunnen de gezondheid van uw hond schaden. Hier zijn kruiden die u niet aan uw honden moet geven:

Zout

Geloof het of niet, te veel zout kan schadelijk zijn voor uw huisdier. Deze veel voorkomende specerij kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als ze dagelijks worden gevoerd. Als uw hond te veel zout voedsel eet, kan hij overmatig plassen, dorst en uitdroging ervaren. Andere symptomen van een overdosis zout zijn diarree, braken, koorts en zelfs toevallen. Niet alleen dat, maar te veel zout kan ertoe leiden dat uw hond natriumionvergiftiging krijgt. Geef uw hond daarom geen snacks, zoals popcorn of chips. Als je op zoek bent naar een veiliger alternatief, gebruik dan Keltisch zeezout, want dat is niet zo schadelijk.

Knoflook, ui en bieslook

Je hond zou echt geen knoflook, ui en bieslook moeten eten. Al deze kruiden bevatten veel disulfiden en sulfoxiden. Deze zwavels kunnen schade toebrengen aan de rode bloedcellen, die zuurstof naar weefsels transporteren. Zodra te veel rode bloedcellen zijn beschadigd, kan uw hond bloedarmoede krijgen. Niet alleen dat, maar deze kruiden kunnen ook meer voorkomende symptomen veroorzaken, zoals diarree en braken. Uien, knoflook en bieslook veroorzaken ook verschillende gastro-intestinale irritaties en problemen.

Lijnzaad

Lijnzaad is, net als paprika, niet echt giftig voor honden, maar het kan gastro-intestinale problemen veroorzaken. Als het per ongeluk in een kleine dosering wordt gegeten, zal uw hond waarschijnlijk geen ongemak ervaren. Lijnzaad kan echter darmirritatie, diarree en braken veroorzaken.

Nootmuskaat en cacaopoeder voor honden

Deze twee zijn enkele van de gevaarlijkere kruiden die je nooit aan je honden mag voeren. In tegenstelling tot eerder genoemde kruiden, kunnen deze twee ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zelfs de dood. Cacaopoeder kan tremoren en toevallen veroorzaken. Je mag jouw hond nooit mensenchocolade voeren! Aan de andere kant veroorzaakt nootmuskaat buikpijn, hevig braken en zelfs de opwinding van een centraal zenuwstelsel. Dit kan leiden tot slaperigheid. Het eten van te veel van deze kruiden kan ook leiden tot de dood van uw geliefde huisdier.

Zijn er veilige kruiden voor honden?

Dat honden een andere spijsvertering hebben, betekent niet dat ze niet van een smakelijke maaltijd mogen genieten. Veel kruiden zijn veilig voor honden en sommige kunnen zelfs heilzaam zijn! Hier zijn er slechts een paar:

Peterselie voor honden

Peterselie is een kruid dat veel wordt gebruikt in soepen en andere menselijke maaltijden. Het is rijk aan mineralen, vitamines en gezonde vezels. Deze kunnen de functie van de organen verbeteren en helpen het hele hondenorganisme te ontgiften.

Basilicum voor honden

Basilicum is een kruid dat gemakkelijk te herkennen is aan zijn ontspannende geur. Dit is niet alleen prettig voor mensen, maar ook voor honden. Het is een perfecte antioxidant en zorgt voor de algehele gezondheid van uw trouwe viervoeter. Niet alleen dat, maar basilicum kan helpen pijn te verlichten, vooral die veroorzaakt door artritis. Het wordt ook aanbevolen vanwege zijn antimicrobiële en antiviruseigenschappen.

Kurkuma voor honden

Kurkuma helpt hartproblemen bij honden te voorkomen. Het dient ook als metabolisme-booster en kan uw hond helpen gewicht te verliezen. Niet alleen dat, maar het vermindert zelfs het risico op bloedarmoede en de meeste soorten kanker.

Mogen honden paprika: Bottom Line?

Nou, het is niet zo erg, maar het moet toch worden vermeden. Zelfs als jouw hond schijnbaar geen problemen ervaart na het eten ervan, kan dit op de lange termijn schadelijk zijn. Hetzelfde geldt voor de meeste andere kruiden of voedingsmiddelen die ze bevatten, behalve die op basis van kruiden, die zelfs goed kunnen zijn voor de gezondheid van een hond. Maak je zich geen zorgen als jouw hond een kleine hoeveelheid voer met paprika heeft gegeten. Maak er gewoon geen gewoonte van.

Geef een reactie