Je bekijkt nu Hoe een honden nagelknipper te gebruiken

Hoe een honden nagelknipper te gebruiken

Leer hoe je een honden nagelknipper gebruikt om de nagels van jouw hond thuis te knippen. Het knippen van de nagels van jouw hond kan intimiderend zijn. Het kan ook stressvol zijn voor je hond. Terwijl actieve honden die veel buiten rennen van nature hun nagels afslijten, hebben andere honden een routineknipbeurt nodig.

Hoe een nagelknipper voor honden te gebruiken

Ten eerste heb je een nagelknipper voor honden nodig. Ze zijn ontworpen om de dikke hondennagels te knippen, of uw hond nu zwarte of heldere nagels heeft. Nagelknippers voor honden zijn er in een schaarstijl en een guillotinestijl. Het is ook een goed idee om wat lekkers bij je te hebben. Door jouw hond te belonen, kan hij of zij positieve beloningen associëren met het knippen van nagels. Het is een must om de ervaring zo stressvrij mogelijk te maken. Vergeet niet om geduldig te zijn en het rustig aan te doen.

Honden nagelknipper

Wat te doen voordat je de nagels knipt

Sommige honden hebben gevoelige voeten en houden er niet van om aangeraakt te worden. In het ideale geval wilt je jouw hond eraan laten wennen als hij een puppy is. Het aanraken van de poot van je hond en op elke teen drukken voordat je begint met knippen, kan hierbij helpen. Vergeet niet om ze te belonen met iets lekkers.

Je kunt je pup ook helpen door hem te vermoeien met een goede run of andere vorm van lichaamsbeweging. Als je honden zich niet op zijn gemak voelt bij het zelf knippen van de nagels, of als jouw hond te groot is om hem vast te houden, vraag dan een vriend of familielid om je te helpen de hond op zijn plaats te houden.

Hoe de nagels van jouw hond te knippen

  1. Houd de eerste teen stevig maar zacht vast. Neem je trimmer en houd hem in een kleine hoek om de bestaande kromming van de nagel te behouden. Je wilt niet van links naar rechts snijden. Wanneer je de eerste snede maakt, knip je slechts een heel klein stukje van de nagel.
  2. Terwijl u doorgaat met trimmen, maakt u kleine sneden totdat je het begin van een nagelkleurige cirkel ziet. Ga niet voorbij deze cirkel. Er is een ader die door de nagel loopt, een snelle, die zal bloeden als hij wordt geknipt. De nagelkleurige cirkel is in de buurt van de snelle. Als je dat punt hebt bereikt, ga je naar de volgende nagel. Als jouw hond zwarte nagels heeft, is het leven moeilijker te vinden. Wees extra voorzichtig bij het knippen van zwarte nagels.
  3. Als je de snelle knipt, gebruik dan bloedstelpend poeder of maïszetmeel om het bloeden te stoppen. Gebruik een beetje druk wanneer je het poeder op de nagel aanbrengt. Als het bloeden na enkele minuten aanhoudt, neem dan contact op met je dierenarts.
  4. Zodra alle nagels zijn geknipt, strijk je ze glad met een nagelvijl.

Geef een reactie