Je bekijkt nu Honden tandenborstel gebruiken

Honden tandenborstel gebruiken

Veel eigenaren zijn nerveus over het vooruitzicht om de tanden van hun hond te poetsen wanneer een lid van het veterinaire team dit voorstelt. Tandziekte is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waarmee honden worden geconfronteerd en kan meestal volledig worden voorkomen. De taak kan in het begin misschien ontmoedigend zijn, maar door deze eenvoudige stappen te volgen, kan het gemakkelijk en zelfs leuk zijn!
Wat heb je nodig: Een honden tandenborstel met zachte haren (hond of mens) en tandpasta voor huisdieren in een smaak die je hond lekker vindt, zoals gevogelte. jammie! (Gebruik geen tandpasta voor mensen omdat dit maagklachten kan veroorzaken bij honden.)

Honden Tandenborstel

Eenvoudige stappen honden tandenborstel

De meeste honden zullen zich er niet aan houden als je er gewoon in duikt en begint te poetsen. Begin door uw hond gewoon de tandenborstel te laten zien en te plakken. Jouw hond kan geïnteresseerd zijn in deze geur en wil proeven. Ga je gang en laat hem of haar. Geef dan veel complimenten. Brave hond! Herhaal dit dagelijks. Je hond zal uitkijken naar de dagelijkse tandpasta. Als je hond eenmaal blij is met de gedachte aan tandpasta, kun je de lip voorzichtig optillen en een tand poetsen en dan weer veel complimenten geven. Herhaal dit een aantal dagen.

Vertrouwd met de tandenborstel

Naarmate jouw hond vertrouwd raakt met deze routine, kun je geleidelijk nog een paar tanden poetsen. Dit kan enkele weken duren. Blijf je hond prijzen. Wees geduldig. Het zal uiteindelijk al het werk waard zijn. Uiteindelijk kun je de lippen naar achteren trekken om de tanden ver achter in de mond te bereiken. Als je eenmaal in staat bent om alle tanden te poetsen, moet je proberen dit elke dag te doen. Het duurt slechts ongeveer 30 seconden om volledig tanden te poetsen. De meeste honden zullen erom vragen zodat ze tandpasta kunnen proeven en prijzen.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie