Je bekijkt nu Kan ik een honden föhn gebruiken?

Kan ik een honden föhn gebruiken?

Kan ik een honden föhn gebruiken? Ja, met een paar waarschuwingen. Eerst en vooral moetje het mondstuk op enkele centimeters afstand van de vacht van jouw hond houden en de luchtstroom constant in beweging houden. Zo voorkom je dat de warmte zich op één plek concentreert en jouw hond verbrandt. Dit doe je natuurlijk bij het drogen van je eigen haar, omdat je voelt wanneer het te warm is. Maar jouw hond kan jou niet waarschuwen als het te warm wordt; hij kan alleen schreeuwen als hij pijn heeft. Wees dus extra voorzichtig. Zorg er ook voor dat je de föhn op de laagst mogelijke warmte-instelling zet wanneer je hem op jouw hond gebruikt.

Laten wennen aan honden föhn

Werk eraan om de droger op jouw hond te gebruiken om hem te laten wennen aan het geluid en het gevoel van lucht die op hem blaast. Doe dit in fasen: laat hem de droger zien terwijl deze is uitgeschakeld met traktaties en lof, zet hem van hem af met traktaties en lof, zet hem dichterbij en geef traktaties en lof, enzovoort. Op die manier leert hij om niet bang te zijn voor de droger, en je kunt hierop voortbouwen om het verzorgen voor jullie allebei een prettige ervaring te maken.

Honden föhn

Voor honden

Misschien wil je investeren in een föhn die bedoeld is voor honden in plaats van jouw eigen föhn te gebruiken, vooral als je jouw hond regelmatig wast (wat ik van harte aanbeveel, zowel om jouw hond knuffelig zacht en schoon te houden, en om te voorkomen dat huid problemen). Honden-specifieke drogers genereren geen warmte, maar schieten lucht met hoge snelheid om het water uit de vacht te blazen, waardoor de hond licht vochtig blijft (hij droogt vanzelf snel) maar vrij van los haar, zodat er later minder verharen is. Dit is vooral goed voor honden met dikke dubbele vachten, zoals collies, samojeden en andere langharige rassen en mengsels, omdat hun donzige ondervacht gemakkelijk vervilt, en drogers met geforceerde lucht helpen dat te voorkomen door de lucht helemaal naar binnen te krijgen. de huid en duwt losse ondervacht naar buiten.

Deze föhns zijn wat professionele trimmers gebruiken, en instapmodellen bedoeld voor thuisgebruik zijn beschikbaar voor minder dan €100. Als je een langharige hond hebt en hem vaak wast, is een hondendroger misschien wel een goede investering om hem schoon en gelukkig te houden – en jij ook.

Geef een reactie