Je bekijkt nu Mogen honden aardappel?

Mogen honden aardappel?

De nederige aardappel – de ingrediënten van frites en vele andere essentiële maaltijden. Wanneer ze op een gezonde manier worden bereid, zijn witte aardappelen een voedzaam voedsel voor mensen, maar mogen honden aardappel eten? Het antwoord is: het hangt ervan af. Ze bevatten vitamine C, vitamine B6, ijzer, magnesium en vele andere voedingsstoffen die honden nodig hebben. Maar als je ze niet goed voorbereidt, of als je jouw hond te veel voert, kunnen er nadelige gezondheidseffecten optreden.

Mogen honden aardappel

Mogen honden aardappel rauw eten?

Je mag jouw hond nooit een rauwe aardappel voeren. Witte aardappelen behoren tot de nachtschadefamilie van groenten, waaronder tomaten. Net als tomaten bevatten rauwe aardappelen solanine, een stof die giftig is voor sommige honden. Het koken van een aardappel vermindert echter de niveaus van solanine.

Als je je hond een aardappel voert, moet deze worden gebakken of gekookt, zonder dat er iets aan wordt toegevoegd. In olie gebakken aardappelen, zoals frites of chips, of aardappelen waaraan boter of zout is toegevoegd, zijn niet gezond voor honden. Als jouw hondengenoot diabetes heeft, mag hij geen aardappelen krijgen, omdat deze bloedsuikerpieken kunnen veroorzaken.

Het lichaam van een hond is ontworpen om de meeste voedingsstoffen uit dierlijke eiwitten te halen, dus als je besluit jouw pup gebakken of gekookte aardappelen te voeren, moet je dit met mate doen. Een hond te veel koolhydraten geven kan leiden tot obesitas of andere gezondheidsproblemen.

Kunnen honden zoete aardappelen eten?

Zoete aardappelen zijn een gezondere optie dan witte aardappelen omdat ze veel voedzamer zijn. Ze bevatten onder andere vitamine A, vitamine C, vitamine B6, calcium, kalium, magnesium en ijzer.

Elke hond is anders, dus begin met slechts een kleine hoeveelheid aardappel om ervoor te zorgen dat uw hond er geen problemen mee heeft om het te verteren. Je moet altijd je dierenarts raadplegen voordat je nieuw voer in het dieet van jouw pup introduceert.

Geef een reactie