Je bekijkt nu Mogen honden banaan?

Mogen honden banaan?

Bananen zijn het perfecte tussendoortje. Ze zijn zoet, geven energie en komen in hun eigen handige verpakking. Mogen honden banaan? Experts zeggen ja – bananen zijn een geweldige traktatie voor je hond. In tegenstelling tot ander fruit, dat mogelijk giftige componenten bevat, is elk deel van een banaan veilig voor jouw hond om te eten. Dat wil echter niet zeggen dat er geen risico’s aan verbonden zijn. Wij leggen uit hoe en wanneer je je hond moet trakteren op deze vrucht zonder spijsverteringsproblemen te veroorzaken.

Kunnen honden banaan hebben?

Ja, honden kunnen bananen hebben. Ze krijgen misschien niet alle voedingsvoordelen die mensen van deze vrucht krijgen, maar bananen zijn een goede en motiverende traktatie. Als je je zich afvraagt: kunnen puppy’s bananen eten?, neem dan contact op met je dierenarts. Puppy’s hebben een specifiek dieet nodig voor hun groei en ontwikkeling. Toegevoegde calorieën van bananen en ander fruit kunnen interfereren.

Mogen honden banaan

Mogen honden banaan?

Gepelde bananen zijn het beste voor honden, maar maak je geen zorgen als hij één geheel opslokt. Bananenschillen zijn niet giftig voor honden. Dat wil niet zeggen dat het eten van een hele banaan ervoor zorgt dat je hond niet overgeeft of diarree krijgt. Die reactie betekent dat zijn systeem niet gewend is om alle vezels die een bananenschil bevat te verteren. Het is altijd het beste om deze vrucht te schillen en in de juiste porties te snijden.

Ondanks het lage risico (in tegenstelling tot druiven of kersen), zijn bananen niet zo voedzaam als je zou denken. Omdat de porties klein zijn, maken de heilzame voedingsstoffen misschien geen verschil. Dat is prima. Bananen bevatten bepaalde voedingsstoffen zoals kalium. Maar als je hond een compleet en uitgebalanceerd dieet volgt, ben je niet afhankelijk van de banaan om iets essentieels te leveren.

Wanneer zijn bananen slecht voor honden?

Net als ander fruit bevatten bananen natuurlijke suikers. Te veel van elk type suiker kan gewichtstoename veroorzaken, wat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Volg de 90/10-regel om deze negatieve effecten te voorkomen. Negentig procent van de dagelijkse calorieën van jouw hond moet afkomstig zijn van zijn hondenvoer en de andere tien van lekkernijen.

Sommige mensen denken dat bananen de symptomen van spijsverteringsproblemen zoals diarree zullen verbeteren. Bananen zijn geen wondermiddel voor honden met diarree of obstipatie. In plaats van jouw hond meer bananen te voeren, moet u op zijn voedselinname letten en de hoeveelheid verminderen om te zien wat hij verdraagt. Als diarree en andere symptomen niet binnen 24 uur verdwijnen, neem dan contact op met je dierenarts.

Hoe bananen voor honden te serveren

Vraag, zoals eerder vermeld, vraag jouw dierenarts om advies voordat je jouw hond of puppy nieuw voedsel geeft. Ze kunnen je de beste portiegrootte vertellen op basis van zijn leeftijd, grootte en meer. Om je hond een banaan te geven, schil je deze en snijdt je deze in de juiste maat.

Als je hond niet van verse bananen houdt, probeer ze dan bevroren. Het invriezen van fruit of groente is een andere manier om de textuur te veranderen om het interessant te maken. In de ogen van een dier maakt het er waarschijnlijk een ander soort traktatie van, omdat het een andere textuur en temperatuurervaring heeft. Bevroren bananen zorgen voor een bijzonder smakelijke en verfrissende traktatie op warme dagen.

Geef een reactie