Je bekijkt nu Mogen honden blauwe bessen?

Mogen honden blauwe bessen?

Bepaalde vruchten en bessen zijn lekker en zelfs gezond voor honden. Anderen kunnen een reeks bijwerkingen veroorzaken, van maagklachten tot nierfalen of erger. Weten welke voeding uw hond wel en niet mag hebben, is essentieel voor zijn welzijn. Als je je ooit hebt afgevraagd: “mogen honden blauwe bessen eten?” het antwoord is ja, honden mogen blauwe bessen. In tegenstelling tot druiven vormt deze bes geen risico voor jouw pup. Hieronder zullen we onderzoeken wat bosbessen zo’n geweldige traktatie maakt en wat de beste manier is om ze in het dieet van jouw hond op te nemen.

Mogen honden blauwe bessen?

Ja, bosbessen zijn een geweldige caloriearme traktatie voor honden. Ze bevatten ook antioxidanten, vezels en vitamine C en K. Deze voedingsstoffen ondersteunen het immuunsysteem en dragen bij aan de algehele gezondheid. Het toevoegen van bosbessen aan het dieet van uw hond is een geweldige manier om hem gelukkig en gezond te houden.

Mogen honden blauwe bessen

Wanneer zijn bosbessen slecht voor honden?

Hoewel bosbessen een gezonde traktatie zijn, kan hun kleine formaat voor sommige honden verstikkingsgevaar opleveren. Te veel eten kan ook leiden tot spijsverteringsproblemen. Gaatjes bij honden zijn zeldzaam, maar kunnen ontstaan ​​als ze te veel suiker eten. Bosbessen zijn misschien gezond, maar ze bevatten ook suiker, dus voer met mate.

Hoe bosbessen voor honden te serveren

Praat met je dierenarts voordat je je hond bosbessen geeft. Ze helpen je een veilige hoeveelheid te bepalen op basis van de leeftijd, grootte en andere factoren van uw hond. Traktaties mogen niet meer dan tien procent van de dagelijkse calorieën van jouw hond uitmaken, zelfs als de traktaties een caloriearme en gezonde optie zijn, zoals bosbessen.

Zodra je de aanbevelingen van uw dierenarts heeft, kunt u gerust de voorgestelde hoeveelheid bosbessen aan uw hond serveren. Verse bosbessen zijn een heerlijke traktatie, maar bevroren zijn vooral lekker op warme dagen. Het invriezen van een vrucht geeft je hond variatie omdat het de textuur voor hem verandert. Je kunt jouw hond één bosbes per keer voeren als zoete lekkernij, of ze over het voer strooien.

Bevat hondenvoer bosbessen?

Sommige hondenvoedingen bevatten bosbessen. Deze vrucht wordt meestal toegevoegd aan hondenvoer om variatie aan het dieet van jouw pup toe te voegen. Het voedsel van uw hond bevat deze bes echter mogelijk niet in voldoende hoeveelheden om voedingsvoordelen te bieden.

Behandel jouw hond met vertrouwen

Als hondenbezitter is het slim om altijd vragen te stellen als “Kunnen honden blauwe bessen eten” Door onderzoek te doen en jouw dierenarts te raadplegen, kun je jouw hond deze speciale traktaties met vertrouwen voeren.

Praat altijd met je dierenarts voordat je je hond enig voedsel geeft om ervoor te zorgen dat het veilig is. Bekijk hem na het voeren van nieuw voedsel om te letten op bijwerkingen. Ontdek andere soorten fruit en bessen die honden kunnen eten, evenals voedsel dat misschien niet veilig voor hem is.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie