Je bekijkt nu Mogen honden watermeloen?

Mogen honden watermeloen?

Mogen honden watermeloen eten? Het korte antwoord is ja, honden mogen watermeloen eten. Maar voordat je jouw hond deze smakelijke traktatie geeft, zijn er enkele dingen die je moet weten.

Deze vrucht heeft veel vitamines en voedingsstoffen die gunstig zijn voor de gezondheid van jouw hond. Ze zijn bovendien gemaakt van 92 procent water, dus ze kunnen bijzonder verfrissend zijn op een warme dag. Teveel van het goede kan echter een slechte zaak zijn, en de schillen en zaden van watermeloenen kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is belangrijk om te weten hoe je het veilig aan je hond kunt serveren, zodat ze niet ziek worden.

Zoals altijd moet je jouw dierenarts vragen voordat je menselijke voedingsmiddelen, zoals watermeloen, met jouw hond deelt. Dit is wat je moet weten over het voeren van watermeloen aan honden.

Mogen honden watermeloen

Mogen honden watermeloen?

Ja, watermeloen zit vol met nuttige voedingsstoffen die gezond zijn voor honden, waaronder kalium en vitamine A, B6 en C. Het bevat ook veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering.

Hoewel watermeloen suiker bevat, isoleert het vezelgehalte in de vrucht de suiker en voorkomt dat deze te snel in de bloedbaan terechtkomt. Het is ook een bron van lycopeen, een antioxidant die kanker kan helpen voorkomen.

Watermeloen bevat weinig calorieën, weinig natrium, vetvrij en cholesterolvrij, waardoor het een gezondere keuze is dan veel in de winkel gekochte lekkernijen. Deze vrucht, die voor ongeveer 92 procent uit water bestaat, kan een goede bron van hydratatie zijn en een bijzonder verfrissende traktatie op een warme dag.

Wanneer is watermeloen slecht voor honden?

Watermeloen mag geen groot deel uitmaken van het dieet van een hond. Honden die te veel watermeloen eten, zullen waarschijnlijk buikpijn krijgen, samen met wat diarree of andere tekenen van gastro-intestinale klachten. Sommige honden krijgen maagklachten als ze een nieuw voer proberen dat ze niet gewend zijn. Het is het beste om je hond watermeloen met mate te geven, vooral als ze het nog niet eerder hebben gegeten, en kijk hoe ze reageren. Je kunt je dierenarts of voedingsdeskundige vragen naar de juiste hoeveelheid.

Sommige delen van de vrucht zijn gevaarlijk

De zaden kunnen een probleem vormen voor honden. Een of twee zaden maken misschien niet veel uit, maar veel zaden kunnen een verstopping in het spijsverteringskanaal veroorzaken. Sommige grote honden kunnen de zaden misschien zonder problemen doorgeven, maar kleinere honden lopen vooral risico op verstopping. De korst is ook niet veilig om te eten. Hoewel honden veilig kunnen knabbelen aan de lichtgroene binnenkant van de vrucht, is dit deel van de watermeloen stevig en moeilijk te kauwen. Honden kunnen de korst doorslikken zonder deze volledig te kauwen, wat kan leiden tot darmblokkades.

De schil van de watermeloen is ook erg moeilijk te verteren en kan verdere verstopping veroorzaken. Nogmaals, kleinere honden lopen meer risico. Als je hond de zaden of de schil van een watermeloen eet en u de tekenen van een darmblokkade ziet, waaronder braken, constipatie, lethargie en buikpijn, ga dan onmiddellijk naar je dierenarts om ernstige complicaties te voorkomen. Je moet gedurende ten minste 24 uur nadat je hond de schil of zaden heeft gegeten, uitkijken naar tekenen van darmverstopping.

Alleen natuurlijke watermeloen

Zoete producten die watermeloen bevatten of iets dat kunstmatig met watermeloen gearomatiseerd is, zijn waarschijnlijk geen goed idee voor honden. Ze zitten meestal vol met suiker, chemicaliën of andere stoffen die jouw hond ziek kunnen maken.

Teveel suiker kan op korte termijn leiden tot maag-darmklachten en op lange termijn tot diabetes of obesitas. Kunstmatige zoetstoffen zoals xylitol kunnen zelfs giftig zijn voor honden, dus blijf bij gewone watermeloen die je zelf klaarmaakt. Zo weet je wat erin zit.

Hoe moet je je hond watermeloen voeren?

Voordat je je hond watermeloen of ander voedsel voor mensen voert, moet je je dierenarts of voedingsdeskundige vragen hoeveel je jouw hond mag voeren. Veel honden hebben verschillende voedingsbehoeften en sommige hebben medische aandoeningen waardoor watermeloen een slechte keuze kan zijn.

Als je eenmaal toestemming hebt gekregen van je dierenarts of voedingsdeskundige, zorg er dan voor dat je alle zaden of schil van de watermeloen verwijdert voordat je hem aan je hond geeft. Ze in kleine, kauwbare blokjes snijden is de eenvoudigste manier om watermeloen voor honden te bereiden. Dit zorgt voor een leuke, gemakkelijke traktatie.

Je kunt watermeloen ook invriezen voor een extra verfrissende zomerse traktatie. Zorg er wel voor dat het gebit van je hond gezond genoeg is om bevroren voedsel te kauwen zonder te beschadigen.

Als je je extra creatief voelt, kun je watermeloen mengen met andere veilige en gezonde ingrediënten zoals blauwe bessen om een ​​fruitsalade of smoothie voor je hond te maken.

Geef een reactie