Je bekijkt nu Mogen honden broccoli?

Mogen honden broccoli?

Mogen honden broccoli? Ja, honden mogen broccoli eten. Ze kunnen zowel gekookte als rauwe broccoli eten, zolang er geen kruiden of oliën aan worden toegevoegd. Deze groente moet echter altijd in zeer kleine hoeveelheden worden gegeven, vooral omdat de roosjes isothiocyanaten bevatten, wat maagirritatie kan veroorzaken bij honden.

Voordelen van broccoli voor honden

Hoewel honden eigenlijk geen grote hoeveelheden fruit en groenten nodig hebben om gezond te leven, maken sommige honden af ​​en toe wel een geschikte traktatie en kunnen ze zelfs gezondheidsvoordelen bieden.

Broccoli is rijk aan vezels en vitamine C en laag in vet. Het is veilig voor honden om te eten, rauw of gekookt, zolang er geen kruiden worden toegevoegd.

Mogen honden broccoli

Gevaren van broccoli voor honden

Deze voordelen kunnen ervoor zorgen dat broccoli een topkeuze lijkt voor een groentesnack. Er wordt echter gewaarschuwd dat het ook een potentieel schadelijk ingrediënt bevat. De roosjes van deze groente bevatten isothiocyanaten, die bij sommige honden milde tot mogelijk ernstige maagirritatie kunnen veroorzaken. Broccoli wordt als veilig beschouwd bij als de totale ingenomen hoeveelheid minder is dan 10 procent van hun dagelijkse inname; meer dan 25 procent wordt als giftig beschouwd.”

Broccoli voor honden

In termen van de 10-procentregel moeten we onthouden dat het werkelijke bedrag verschilt afhankelijk van de grootte van uw hond. Bovendien is elke hond uniek. Sommige honden reageren mogelijk sterker op broccoli dan andere, dus het is erg belangrijk om individuele honden te controleren om te zien hoe ze reageren op broccoli of een nieuw voedselproduct.

Verstikkingsgevaar voor honden

Het is ook bekend dat broccolistelen obstructie in de slokdarm veroorzaken, vooral bij kleine honden. Zorg er daarom voor dat je de broccoli in hapklare brokken snijdt en houd je hond in de gaten terwijl hij eet.

Kleine hapjes maken het ook gemakkelijker om de hoeveelheid broccoli te meten die uw hond consumeert. Zoals met elk nieuw voer, begin met een heel klein stukje broccoli om ervoor te zorgen dat uw hond geen negatieve reacties krijgt voordat je hem meer voert. Vraag jouw dierenarts over hoeveel broccoli veilig is voor jouw hond.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie