Je bekijkt nu Mogen honden kaas?

Mogen honden kaas?

Ja, honden kunnen kaas eten. Kaas is zelfs vaak een geweldig trainingsinstrument, vooral voor puppy’s. Maar moeten honden kaas eten? Hoewel sommige honden kaas kunnen eten en de meeste er dol op zijn, kunnen veel het niet verdragen. Zelfs voor honden die het wel kunnen verdragen, kan het waarschijnlijk het beste met mate worden gevoerd.

Voordelen van kaas

Kaas bevat eiwitten, calcium, vitamine A, essentiële vetzuren en vitamines van het B-complex. De meeste honden houden van kaas en trainers gebruiken het vaak voor honden die gemotiveerd zijn om lekker te eten. Deze snack is ook een goede manier om pillen te verbergen voor honden die medicijnen nodig hebben.

Mogen honden kaas

Veilig kaas voeren aan jouw hond

Hoewel kaas veilig kan zijn om aan jouw hond te voeren, zijn er enkele dingen om te onthouden. Kaas bevat veel vet en als je je hond regelmatig te veel voert, kan dit leiden tot gewichtstoename en obesitas. Nog problematischer is dat het kan leiden tot pancreatitis, een ernstige en mogelijk dodelijke ziekte bij honden. Naast de problemen die het hoge vetgehalte met zich meebrengt, bevatten sommige kazen kruiden of andere producten die giftig zijn voor honden, zoals knoflook, uien en bieslook.

Daarom is het beter om jouw hond vetarme kazen te voeren, zoals mozzarella, kwark of een zachte geitenkaas. Kwark bevat minder vet en natrium dan andere kazen, waardoor het risico op obesitas wordt verminderd. Cottage cheese bevat ook minder lactose, waardoor de kans op darmklachten wordt verkleind.

Mogen honden kaas

Niet alle honden verteren het goed, en hoewel het weinig lactose bevat in vergelijking met volle melk, kunnen honden met ernstige gevallen van lactose-intolerantie nadelige reacties op kaas hebben, zelfs in kleine hoeveelheden. Observeer uw hond nauwlettend op tekenen van darmklachten nadat je voor de eerste keer kaas heeft gevoerd en raadpleeg jouw dierenarts als je vragen heeft over het toevoegen van kaas aan het dieet van jouw hond.

Geef een reactie