Je bekijkt nu Waarom moet ik mijn hond wassen?

Waarom moet ik mijn hond wassen?

Het meest voorkomende teken dat je jouw hond moet wassen, is wanneer hij een beetje stinkender begint te ruiken dan normaal. Dit kan zijn omdat ze iets stinkends hebben ingerold, of het is lang geleden tussen de baden.

Een andere goede reden is om hun vacht op te frissen en te laten glanzen, en om dode vacht en huid te verwijderen. De ruiperiode is een goed moment om uw hond te wassen, omdat dit de ergste pluisjes van de vloer houdt. Ongeacht de reden is het een goed idee voor alle hondenbezitters en hondenoppassers om enige kennis te hebben over verzorging thuis.

Als jouw hond een ongewone geur heeft, vooral rond de oren of mond, laat het de dierenarts dan weten. Er kan een onderliggende medische aandoening of infectie zijn die moet worden gecontroleerd.

Hoe vaak moet ik mijn hond wassen?

Hoe vaak je je hond in bad doet, hangt af van de vacht en huidconditie van jouw hond.

Een hond met een normale huid kan wegkomen met een maand of zo tussen de baden of totdat ze in iets stinkends rollen. Sommige rassen hebben misschien slechts een doekje nodig of af en toe een bad, bijvoorbeeld windhonden en andere kortharige rassen.

Sommige hondenrassen moeten echter vaker worden gewassen vanwege een huidaandoening of allergieën. Anderen hebben misschien om de paar weken een professionele trimmer nodig. Praat met je dierenarts. Zij kunnen jou advies geven over hoe vaak je je hond moet wassen.

Belangrijk is dat je jouw hond niet te veel wast, omdat dit de natuurlijke beschermende oliën in hun vacht kan strippen en tot huidproblemen kan leiden. Honden hebben een natuurlijke ‘hondengeur’, vooral nadat ze nat zijn geworden. Dus als jouw hond deze normale geur heeft, kan het baden meestal wachten. Geef ze in plaats daarvan een goede borstel om zich op te frissen.

Hond Wassen

Welke producten heb ik nodig om mijn hond te wassen?

Hondenborstel

Kies een hondenborstel van goede kwaliteit die geschikt is voor de lengte en dichtheid van de vacht van jouw hond. Als u niet zeker weet welk type borstel het meest geschikt is, neem dan contact op met jouw dierenarts.

Hondenshampoo en conditioner

Het is essentieel om hondenshampoo op jouw hond te gebruiken en nooit menselijke zeep of wasmiddel, hoe mild ook. Honden hebben een gevoelige huid die andere PH-waarden heeft dan een mens. Als zodanig kan het gebruik van de verkeerde zeep schadelijk zijn voor hun huid.

Kies een ongeparfumeerde hondenshampoo die hypoallergeen en zacht is, tenzij jouw dierenarts je heeft geadviseerd een medicinale shampoo te gebruiken. Praat met hen om de beste keuze te maken voor je harige vriend.

Volg daarna een hondenconditioner, want het is belangrijk om de oliën in de vacht van jouw hond aan te vullen en deze zijdezacht te maken.

Hond wassen met handdoek of föhn

De meeste honden houden er niet van om op de beste momenten in bad te gaan, dus laat ze niet rillen nadat je klaar bent! Sommige honden hebben misschien ook een föhn nodig als ze een extra dikke vacht hebben, maar probeer deze op de laagste, stilste stand te houden. Een luidruchtige föhn kan voor sommige honden een beetje eng zijn.

Houd een extra handdoek in de buurt, want deze kan handig zijn om als schild te gebruiken wanneer ze schudden.

Hoe je hond wassen?

Volg deze stappen om het baden van jouw hond soepel en stressvrij te maken

Vraag voordat je begint een vriend, familielid of oppas om te helpen als een tweede paar handen. En belangrijker nog, houd wat lekkers in je zak om als beloning tijdens het bad te gebruiken! Elke keer dat jouw hond zich aan de regels houdt en je hem laat wassen, is het zeker een traktatie en lof waard.

Borstel eerst de vacht van je hond

Als je dit doet, verwijder je gematteerde of dode vacht, waardoor het water en de shampoo recht op hun huid kunnen komen.

Kies een rustige, warme omgeving

Misschien geef je er de voorkeur aan jouw hond buiten te wassen als het warm weer is en je een mooi grasveld hebt. Aan de andere kant is een stille badkamer of wasruimte misschien meer geschikt als je een kleine hond wast of als het koud is. Gebruik jouw oordeel en zorg ervoor dat waar je ook kiest, een antislip oppervlak is.

Het is een goed idee om met je hond te oefenen voordat je begint, zodat ze tijdens het bad iets minder energiek zijn.

Spoel en was je hond

Verdun het shampooproduct en werk het voorzichtig in de vacht van jouw hond met aangenaam warm water. Zorg ervoor dat je op alle lastige plekken komt, vooral onder de buik en benen van jouw hond. Geef jehond een spoeling met warm water en herhaal dit om het laatste vuil te verwijderen.

Masseer een kleine hoeveelheid hondenconditioner in de vacht van uw hond en spoel na een paar minuten af ​​met warm water. Wees heel voorzichtig dat er geen product achterblijft op uw hond.

Gebruik een vochtige doek om het gezicht van jouw hond af te vegen als hij dat nodig heeft. Als je een ras hebt met huidplooien, zoals een mopshond, moet je dit regelmatig doen en ervoor zorgen dat ze helemaal droog zijn om zere plekken of infectie te voorkomen.

Droog je hond af

Geef jouw hond een goede shake (dat is wanneer je je achter een handdoek verbergt!). Wrijf ze daarna goed in, borstel nog een keer en föhn indien nodig op een koele, zachte stand. Als jouw hond absoluut doodsbang is voor water of van streek is, probeer het dan een andere dag opnieuw of praat met een professionele trimmer. Ze hebben de training om zelfs met de meest nerveuze honden om te gaan.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie