Je bekijkt nu Mogen honden wortel?

Mogen honden wortel?

Wortelen zijn een veelzijdige groente. Ze kunnen op zichzelf staan ​​als snack, combineren met een gebraad en aardappelen of smaak toevoegen aan bouillon of soep. De vitamines en mineralen die deze groente bevat, maken ze geweldig voor mensen, maar mogen honden wortel eten? Experts zeggen ja, honden mogen wortel eten. Ze kunnen ze niet alleen eten, maar de meeste honden genieten er ook van. Hieronder leggen onze experts uit waarom wortels goed zijn voor honden, hoe ze te serveren en meer.

Kunnen honden wortels hebben?

Net als veel andere groenten en fruit kunnen honden wortels hebben. In feite is elk deel van deze groente, van de wortel zelf tot de bladgroene toppen, veilig voor honden om te eten. Ze zijn een goede, natuurlijke traktatie en de meeste honden houden ook van de smaak.

Mogen honden wortel

Mogen honden wortel?

Wortelen bevatten essentiële vitamines en mineralen zoals bètacaroteen (dat het lichaam omzet in vitamine A), vitamine K, kalium en meer. Hoewel deze voedingsstoffen goed zijn voor de mens, kunnen honden dezelfde voordelen behalen?

Omdat je niet alleen op wortels vertrouwt om je hond de voedingsstoffen te geven die hij nodig heeft, is het onwaarschijnlijk dat hij grote voordelen zal zien van kleine hoeveelheden van deze groente. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een gezonde en smakelijke traktatie voor je hond.

Wanneer zijn wortelen slecht voor honden?

Met mate zijn wortelen een gezonde, caloriearme traktatie. Net als andere groenten en fruit bevatten ze echter veel natuurlijke suikers. Daarom vinden honden (en mensen) ze zo lekker. Te veel suiker, zelfs de natuurlijke soort, kan gewichtstoename veroorzaken, wat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Dezelfde regels zijn van toepassing op het serveren van wortelen als voor elke andere traktatie. Dit betekent dat wortels niet meer dan 10% van de dagelijkse calorieën van jouw hond mogen uitmaken.

Hoewel honden meestal geen risico lopen op gaatjes, kunnen te veel snoepjes met veel suiker leiden tot tandbederf. In tegenstelling tot meer schurend hondenvoer en lekkernijen, die de tanden reinigen, zullen wortels de tanden van jouw hond niet reinigen terwijl hij eet.

Wortelen voor honden serveren

Voordat je jouw hond nieuw voer geeft, moet je contact opnemen met jouw dierenarts om de ideale portie te bepalen. Je kunt ze in rondjes snijden of in stokjes of kleinere of grotere stukken snijden, afhankelijk van de grootte van je hond.

Jouw hond kan genieten van de knapperigheid en smaak van rauwe wortelen, maar als hij ze niet lekker vindt, geef hem dan gekookte wortelen. Als je je zorgen maakt over het veranderen van de voedingswaarde van de wortelen door ze te koken, doe dat dan niet.

Minimaal stomen of koken in de magnetron zou geen grote verandering in vitamines en mineralen in wortelen moeten veroorzaken. Maar kook de groente niet, want koken heeft de neiging om voedingsstoffen uit te logen. Weet gewoon hoe je ze repareert, wortelen zijn niet slecht voor honden.

Geef een reactie