Je bekijkt nu Mogen Honden Aardbeien?

Mogen Honden Aardbeien?

Er gaat niets boven het aardbeienseizoen. De verse, sappige bessen zijn een gezonde snack voor jou, maar mag jouw hond ook aardbeien? Het is een goede vraag om te stellen, aangezien jij en je hond verschillende systemen en voedingsbehoeften hebben. Mogen honden aardbeien? Lees verder om erachter te komen of aardbeien een veilige traktatie zijn voor jouw hond.

Zijn aardbeien goed voor honden om te eten?

Aardbeien zijn goed voor honden. Maar voer aardbeien aan uw hond zoals u elke andere snack zou geven. Houd de portiegrootte klein. Traktaties die je jouw hond voert, mogen niet meer dan 10% van zijn totale calorieën voor de dag uitmaken. Gebruik dit als richtlijn, zodat de aardbeien die je jouw hond voedt er niet voor zorgen dat hij extra kilo’s aankomt.

We eten graag aardbeien omdat ze zoet zijn. Maar zoet betekent suiker. En veel suiker, zelfs in fruit, is niet gunstig voor honden. Dat is nog een reden om aardbeien met mate te voeren.

Zijn aardbeien goed voor honden?

Aardbeien hebben enkele eigenschappen en voedingsstoffen die goed kunnen zijn voor jouw hond. Aardbeien hebben:

  • Hoog watergehalte
  • Vezel
  • Vitamine C
  • Een tandenblekend enzym

Het is bekend dat aardbeien (en sommige andere bessen) natuurlijke verbindingen bevatten die als antioxidanten in het lichaam werken. Onderzoek toont aan dat ze goed zijn voor mensen en sommige andere dieren, maar of er voordelen voor uw hond zijn, is nog niet getest.

Aardbeien en Honden

Wat is de beste manier om aardbeien voor honden te bereiden?

Was en maak aardbeien schoon voor uw hond, net zoals je zou doen voor jouw gezin. Wassen helpt om vuil en resterende chemicaliën weg te spoelen.

Houd er rekening mee dat elk voedsel verstikkingsgevaar kan opleveren, zelfs aardbeien. Knip dus na het wassen de stengel af. Is uw hond een hond van een klein ras of een puppy? Maak aardbeien nog makkelijker om te eten. Snijd ze in kleine stukjes of pureer ze – pureren werkt ook goed. Voor grotere honden, snijd ze doormidden of serveer de bes in zijn geheel.

Hoe moet ik mijn hond kennis laten maken met aardbeien?

Sommige honden weten misschien niet wat ze moeten doen met de nieuwe textuur van aardbeien. Dus je kunt proberen ze als bevroren lekkernijen te voeren. Hoe je ze ook serveert, begin langzaam. Probeer een enkele bes te voeren om zijn reactie te zien. Als hij ze lekker vindt, kun je proberen ze op zijn eten te zetten, maar zorg ervoor dat hij ze eerst lekker vindt.

Door de bessen langzaam te voeren, merk je meteen of ze een probleem veroorzaken. Bel je dierenarts als je hond last krijgt van maagklachten, spijsverteringsproblemen, intens krabben of meer dorst krijgt. Elk van deze kan erop wijzen dat aardbeien niet geschikt zijn voor jouw hond.

Als aardbeien buiten het seizoen zijn, kan ik dan aardbeien uit blik voeren?

Absoluut niet. Voed geen fruit dat is gesuikerd of op siroop is verpakt. Dit voegt overtollige suikers en calorieën toe aan fruit en gaat voorbij aan het doel van het voeren van een ‘gezonde’ traktatie. Ook kunnen de aardbeien in blik en siroop additieven bevatten, zoals de kunstmatige zoetstof xylitol, die gevaarlijk en zelfs dodelijk voor jouw hond kunnen zijn.

Aangezien aardbeien veilig zijn voor honden, zijn andere bessen ook veilig?

Ja! Bosbessen, frambozen, bramen en veenbessen zijn ook veilige opties voor honden. Hoewel veenbessen bitter kunnen zijn en honden over het algemeen niet van bittere smaak houden. Niet alle bessen zijn veilig voor je hond. Sommige – jeneverbessen of bessen met pit – kunnen gevaarlijk zijn om te eten. Wees altijd voorzichtig en onderzoek nieuw voedsel voordat je het aan hem geeft.

Dit bericht heeft 5 reacties

Geef een reactie