Je bekijkt nu Mogen honden peer?

Mogen honden peer?

Peren zijn perfect gezond voor honden en veel honden zijn er dol op. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen, maar houd er rekening mee dat ze ook veel suiker bevatten, dus ze mogen alleen als een occasionele traktatie worden gebruikt. Dus, mogen honden peer? Het antwoord is ja!

Zijn peren gezond voor mijn hond?

Peren zijn rijk aan calcium, kalium, magnesium en vitamine A, allemaal belangrijke voedingsstoffen in het dieet van een hond. Peren bevatten ook ongeveer 5 gram voedingsvezels per kopje. Voedingsvezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering bij honden, maar met een beetje kom je een heel eind, dus begin je hond met een kleine hoeveelheid peer.

Mogen honden peer

Serveerideeën peren en honden

  • Meng peer met yoghurt en een snufje kaneel voor een bevredigende smoothie. Giet de restjes in een ijsblokjesvorm voor wat verfrissende pupillen.
  • Rasp peer over de gewone maaltijd van uw hond om het aroma aantrekkelijker te maken.
  • Vries stukjes peer in met ander hondvriendelijk fruit zoals mango, meloen en frambozen voor een feestelijke diepgevroren fruitsalade.
  • Bak lekkere zelfgemaakte hondensnoepjes met peer erin als subtiele zoetstof.

Kan het eten van peren gevaarlijk zijn voor mijn hond?

Deel slechts af en toe kleine hoeveelheden (een paar plakjes) verse peer. Peren hebben, net als veel fruit, een hoger suikergehalte dan de meeste hondensnoepjes. Te veel suiker en vezels kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken, om nog maar te zwijgen van gewichtstoename. Zorg ervoor dat je geen perenstengels, bladeren of zaden deelt. Deze laatste bevatten kleine hoeveelheden Toxisch cyanide.

En deel geen peren als jouw hond diabetes heeft, omdat het suikergehalte waarschijnlijk zijn bloedsuikerspiegel doet stijgen. Het wordt ook aanbevolen om weg te blijven van ingeblikte peren. Ze zitten meestal vol met extra suiker, samen met andere ingrediënten die honden niet zouden mogen hebben.

Hoeveel peer mag mijn hond eten?

Dierenartsen bevelen vaak aan dat hondenouders de 10%-regel volgen. Lekkernijen, waaronder fruit, kunnen 10% van de calorieën in het dieet van jouw hond uitmaken.

Peren bevatten een behoorlijke hoeveelheid suiker, dus ze bevatten meer calorieën dan andere groenten. Verse peren bevatten ongeveer 10% suiker per gewicht en een kopje gehakte peren bevat ongeveer 15 gram suiker en 85 calorieën. Dit kan peren af ​​en toe een traktatie maken voor honden met een caloriearm dieet. Peren zijn geen goede traktatie voor honden met diabetes. Als je hond van peren houdt, overweeg dan om ze te mengen met caloriearme komkommers en selderij.

Geef een reactie