Je bekijkt nu Mogen honden mango?

Mogen honden mango?

Mango’s kunnen een gezonde, leuke alternatieve traktatie voor je hond zijn, maar het vereist een beetje voorbereiding van jouw kant. Mango is een heerlijke, zoete vrucht die favoriet is bij mensen over de hele wereld. En, zoals met alle dingen die heerlijk zijn en ons vreugde brengen, betekent dit natuurlijk dat een van de meest prangende vragen van de meesten van ons als huisdierouders is: “Mogen honden mango?”.

Mogen honden mango hebben?

Ja, jouw hond kan mango eten. Maar we geven toe, er zijn enkele kanttekeningen. In het ideale geval voedt je jouw huisdier een huisdiervoer van hoge kwaliteit dat direct aan al zijn voedingsbehoeften voldoet. Mango’s bevatten echter veel vezels en zitten boordevol vitamines zoals A, C, E en B6, waardoor ze een voedzaam alternatief zijn voor traditionele hondenkoekjes.

Alles met een hoger vezelgehalte zal een goede snackkeuze zijn, omdat het uw hond een voller gevoel zal geven, wat kan helpen om het gewicht laag te houden.

Bovendien, aangezien mango’s zich aan het zoetere einde van het fruitspectrum bevinden, hebben dieren de neiging om van hun smaak te houden, waardoor ze af en toe een gemakkelijke traktatie zijn.

Honden Mango

Kan mijn hond de hele mango eten?

Het grootste gezondheidsrisico dat uit mango’s kan komen, is eigenlijk een gebruikersfout. Omdat rijpe mango’s relatief zacht zijn, zullen mensen verkeerd inschatten hoe groot een stuk van hun huisdier aankan, wat kan leiden tot verstikking. Zorg er wel voor dat je je mango voldoende snijdt, en je hond kan ook van deze zoete traktatie genieten. Een andere zorg hier is de put, om wat waarschijnlijk een voor de hand liggende reden is. Je wilt de put verwijderen, want dat is het grootste verstikkingsgevaar.

Technisch gezien zijn mangopitten eetbaar. Maar ze zijn zo taai dat honden kunnen proberen te grote stukken door te slikken zonder goed te kauwen, en dat kan tot verstoppingen leiden. Als uw hond een stuk mangopit binnenkrijgt, is de kans groot dat hij zonder problemen aan de andere kant naar buiten komt. Maar je wilt jouw hond een paar dagen in de gaten houden en eventuele veranderingen in eetlust of onbenullige gewoonten noteren en hem meteen naar de dierenarts brengen als er iets ongewoons lijkt.

Naast de pit kan mangohuid een ander potentieel verstikkingsgevaar vormen, vooral als de mango in kwestie nog niet rijp is, omdat de huid enigszins taai en glad genoeg kan zijn om door de keel van een hond te glijden voordat ze goed hebben gekauwd.

Elke keer dat je een nieuw voer aan jouw huisdier introduceert, moet je eerst je dierenarts raadplegen. De dierenarts van jouw hond kan aanbevelen hoeveel mango je hond mag hebben en hoe vaak je hem deze kunt voeren.

Welke andere vruchten zijn goed voor honden?

Druiven en hun gerimpelde nageslacht de rozijn zijn beide grote no-nos voor uw huisdier. Maar er zijn enkele vruchten die met mate goed zijn voor honden als ze veilig worden bereid. Een paar veilige, smakelijke opties voor honden zijn:

  • Aardbeien
  • Watermeloen
  • Bananen
  • Sinaasappels (alleen vlees)
  • Veenbessen
  • Ananas (alleen vlees)
  • Appels (exclusief klokhuis en zaden)

Je zult alle pitjes of zaden van fruit zoals appels en perziken willen verwijderen. En als je je hond fruit in grote hoeveelheden voert, kunnen suikers een probleem zijn. Maar er zijn hondenvoer dat bosbessen en appels bevat, dus de grootte van de beet is meer een zorg dan iets anders.

Zoals bij elke snack of traktatie, mogen fruit of groenten die veilig zijn voor honden alleen met mate en onder toezicht worden gegeven. Voordat je enig onderdeel van het dieet van jouw hond verandert, is het altijd een goed idee om contact op te nemen met de dierenarts. Zo ben je er zeker van dat je hem goed uitgebalanceerde voeding geeft. Dus mogen honden mango eten? Ja dat mogen ze.

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie