Je bekijkt nu Mogen honden melk?

Mogen honden melk?

Veel honden metgezellen houden van zuivelproducten. Maar kunnen honden melk drinken? Kortom, misschien. Zoals veel voedsel voor mensen, mag het alleen met mate aan je hond worden gegeven. Het is ook belangrijk op te merken dat veel pups lactose-intolerant zijn. Het drinken van melk kan dan ook darmklachten veroorzaken.

Hoeveel melk kunnen honden drinken?

Melk is een veilige traktatie in kleine hoeveelheden. Af en toe een paar eetlepels koemelk of geitenmelk kan een mooie beloning zijn voor jouw hond, zonder de bijwerkingen van overmatig genot. Maar je moet waarschijnlijk wachten om jouw hond een hele kom in één keer aan te bieden. Dit kan onaangename reacties veroorzaken, waaronder diarree, braken en dunne ontlasting.

De drank bevat veel vet en natuurlijke suikers, wat nog een reden is om het in kleine hoeveelheden aan jouw pup te geven. Te veel vet in het dieet van uw hond kan leiden tot obesitas en pancreatitis, wat ernstige aandoeningen zijn.

Mogen honden melk

Lactose-intolerantie bij honden

Zuivelproducten zijn een belangrijke bron van voedselintolerantie bij honden, en veel hoektanden zijn lactose-intolerant. Dit betekent dat ze moeite hebben met het verteren van melk. Sommige lactose-intolerante honden hebben moeite met het drinken van melk, maar kunnen wel omgaan met zuivelproducten zoals kaas en yoghurt. Deze zijn doorgaans gemakkelijker te verteren dan zuivere melk. Anderen hebben in het algemeen negatieve reacties op zuivel.

Hoe weet je of jouw hond lactose-intolerant is?

Honden kunnen verschillende gradaties van lactose-intolerantie hebben; sommige kunnen slechts milde symptomen ervaren, terwijl andere gevallen ernstiger kunnen zijn. De meest voorkomende symptomen zijn:

  • Losse ontlasting
  • Gas
  • Braken
  • Buikpijn
  • Diarree

Veel eigenaren komen er pas achter dat hun honden lactose-intolerant zijn als ze ze melk geven. Proberen te bepalen of jouw hond lactose-intolerant is, kan ook lastig zijn als jouw pup een grote hoeveelheid melk heeft gedronken. Dit kan ook leiden tot braken en diarree bij honden die geen lactose-intolerantie hebben. Als jouw hond echter tekenen van deze symptomen vertoont na het drinken van een kleine hoeveelheid melk, moet je een andere traktatie zoeken. Denk hierbij aan aardbeien, mango, mandarijn, pindakaas.

Geef een reactie