Je bekijkt nu Mogen honden pindakaas?

Mogen honden pindakaas?

Verschijnt jouw hond op magische wijze in de keuken elke keer dat je de pot pindakaas opent? Je bent niet alleen. De meeste hondenbezitters geven hun honden van tijd tot tijd pindakaas, en deze nootachtige traktatie maakt honden inderdaad gek. Vanuit gezondheidsperspectief zijn er echter een paar pindakaasfeiten waarvan je op de hoogte moet zijn.

Kunnen honden pindakaas eten?

De meeste pindakaas is veilig voor honden om te eten, en met mate kan pindakaas een uitstekende bron van eiwitten en gezonde vetten, vitamine B en E en niacine zijn. De gezondste optie is ongezouten pindakaas of zelfgemaakte pindakaas, omdat een hoog natriumgehalte problematisch kan zijn voor honden, en als een toegevoegde bonus bevatten zelfgemaakte pindakaas geen extra suiker en andere toevoegingen.

Hoeveel pindakaas kunnen honden eten?

Pindakaas is rijk aan natuurlijke vetten en eiwitten, maar te veel van het goede kan leiden tot obesitas en andere gezondheidscomplicaties zoals pancreatitis. Er zijn twee dingen die je kunt doen om erachter te komen hoeveel pindakaas u uw hond regelmatig moet voeren. De eerste en meest betrouwbare optie is om jouw dierenarts te bellen en zijn of haar advies te vragen. Dit is vooral belangrijk voor eigenaren van honden met aandoeningen zoals diabetes of met voedselgevoeligheidsproblemen.

Mogen honden pindakaas

De tweede optie is de 10 procent-regel. Over het algemeen mogen traktaties niet meer dan 10 procent van het dieet van uw hond uitmaken. Meet eenvoudig hoeveel voedsel jouw hond dagelijks krijgt en onthoud dat het een goed idee kan zijn om af te wisselen tussen pindakaas en gezondere lekkernijen, zoals hondvriendelijke groenten of fruit.

Gezondheidswaarschuwing: Xylitol

De meeste pindakaas is veilig, maar sommige kunnen dodelijk zijn. Onlangs zijn sommige pindakaasfabrikanten overgestapt op het gebruik van de zoetstof xylitol. Xylitol is een suikervervanger die vaak wordt aangetroffen in suikervrije producten zoals kauwgom, tandpasta, pepermuntjes, kauwvitamines en gebak. Het is veilig voor mensen, maar giftig voor honden.

De consumptie van xylitol veroorzaakt een snelle afgifte van insuline bij honden, wat resulteert in een even snelle en diepgaande verlaging van de bloedsuikerspiegel. en kan levensbedreigend zijn indien onbehandeld. Deze aandoening, wetenschappelijk bekend als hypoglykemie, kan zo snel optreden als 10 tot 60 minuten na het eten van xylitol.

Xylitolvergiftiging is gemakkelijk te vermijden. Het enige dat eigenaren hoeven te doen, is het etiket van de pindakaas en elk ander product dat ze aan hun honden willen voeren voor xylitol controleren en xylitolproducten buiten het bereik van hun honden houden. Als u denkt dat uw hond xylitol heeft gegeten, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts en let op symptomen van xylitolvergiftiging, zoals zwakte, collaps, duizelingwekkend, gebrek aan coördinatie en toevallen.

Houd je pup niet langer in spanning. Ja, honden kunnen pindakaas eten zolang het met mate wordt gevoerd en geen xylitol bevat, dus haal die pindakaaspot tevoorschijn en deel het goede nieuws.

Lees ook

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie